Política 28/05/2018

Pascal avisa el PSOE que els vots del PDECat "no són gratuïts" ni compatibles amb Cs

La coordinadora admet que caldrà asseure's a parlar si es manté el veto als consellers represaliats

Ara
2 min
Pascal avisa el PSOE que els vots del PDECat "no són gratuïts ni compatibles" amb Cs

BarcelonaLa coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha advertit aquest dilluns al PSOE que els vots del seu partit no són compatibles amb els de Cs de cara a la moció de censura presentada per Pedro Sánchez: "L'aritmètica permet dos tipus de majories per tirar endavant, amb Cs o amb els partits independentistes. I els nostres vots no són compatibles amb els de Cs perquè vol allargar el 155", ha dit. En una entrevista a TV3 ha apuntat que, tot i que volen apartar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, fer Sánchez president no canviaria gaire les coses: "Sánchez no s'ha estalviat cap tipus d'insult cap a Quim Torra. Per treure algú i posar-hi un altre que pensi igual, parlem-ne", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal ha subratllat que els vots del PDECat "no són gratuïts" i ha dit que el partit comparteix l'escenari plantejat pel president català, Quim Torra, que ha demanat al PSOE abordar la llibertat dels presos independentistes, el retorn dels polítics a l'exili i la no criminalització del dret d'autodeterminació de Catalunya. Amb tot, ha precisat que ningú del PSOE s'ha posat encara en contacte amb el PDECat, i els ha emplaçat a una trobada per abordar junts la qüestió: "On hi hagi un espai per defensar els interessos dels catalans, allà serem".

Pel que fa a la formació del Govern davant la negativa del Govern de publicar al DOGC el nomenament dels consellers, Pascal ha dit que Torra ha d'"esprémer fins al final el recorregut que estan donant els serveis jurídics de la Generalitat". Tot i així, ha assenyalat que "si no hi ha manera de resoldre-ho, caldrà asseure's a parlar", i ha assenyalat que cal que l'equip de Torra pugui governar i s'aixequi el 155. Sobre l'operació policial contra un presumpte frau a la Diputació de Barcelona a les subvencions per a cooperació, Pascal ha dit que des de l'ens provincial se'ls ha assegurat que tots els expedients estaven ben fets, i ha qualificat de "gent honesta i bona" l'expresident de la Diputació detingut, Salvador Esteve.

stats