UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 23/08/2012

Pasqual Maragall reivindica una "hispanitat entesa de manera oberta"

L'expresident de la Generalitat rep el Premi Canigó a la UCE en reconeixement a la seva trajectòria política i la lluita per la identitat catalana

Marc Toro
1 min
Pasqual Maragall i Diana Garrigosa a l'escenari del Liceu / ACN

PradaLa Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent) ha entregat aquest dijous el Premi Canigó a l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, en reconeixement a la seva trajectòria política, la seva lluita per la identitat catalana més enllà de les fronteres autonòmiques i el seu suport i vinculació històrica a la UCE. A l'hora de rebre el premi, Maragall ha reivindicat la importància de Catalunya però també d'una "hispanitat entesa de manera oberta", i ha explicat la seva intenció d'anar a visitar la tomba d'Antonio Machado, a Cotlliure, després de l'acte. Maragall ha assegurat que el poeta entenia perfectament la "pluralitat" d'Espanya. L'expresident ha acabat amb un "visca Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, l'exconseller d'Economia Antoni Castells, present a l'acte, ha destacat el "coratge" de Maragall i "el seu testimoni de pensament lliure". Castells ha definit l'expresident com un "personatge polièdric i complex" de qui "es pot dir de tot menys que ha estat lineal i previsible". "Ningú no se l'ha pogut apropiar del tot, ha fugit sempre de ser reclòs a qualsevol presó", ha dit Castells, que ha assegurat que Maragall "és un dels homes que han marcat la vida política del país".

stats