Política 03/02/2017

Patxi López es reivindica com el candidat de la unitat davant del frontisme de Sánchez i Díaz

Reivindica que cal escoltar la militància però també fer cas als òrgans de comandament del partit

Dani Sánchez Ugart
1 min
Patxi López, al Fòrum Europa / EFE

MadridPatxi López vol representar el camí del mig en la lluita de poder que viu el PSOE, lluny del frontisme que representen les opcions de Susana Díaz i Pedro Sánchez. El candidat a les primàries del partit ha apostat aquest divendres per la "reunificació" del socialisme espanyol "acceptant les diferències internes". "Jo mai enfrontaré uns militants amb els altres", ha afirmat López en un esmorzar del Fórum Nueva Economía, a Madrid, en un missatge clar als seus dos virtuals rivals -la presidenta andalusa encara no ha aclarit si es presentarà a les primàries tot i que al PSOE ho donen per fet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat per Biscaia al Congrés ha afirmat que cal "escoltar la militància", com reclama Sánchez, però també "assumir la responsabilitat de dirigir el partit des de la comissió executiva i el comitè federal", l'òrgan que va forçar la dimissió de l'exlíder socialista a l'octubre.

Des del punt de vista ideològic, López ha defensat de nou un rearmament des dels valors socialistes clàssics, però posats al dia, amb una defensa de la globalització dels drets dels ciutadans, amb alguns exemples com la creació d'un estatut dels treballadors d'escala europea que prevegi un salari mínim comunitari. També ha defensat que l'Estat incrementi el pes en l'economia fins al 50%, més en línia amb la mitjana europea.

Des del punt de vista territorial, López ha defensat les identitats i les sobiranies "compartides" perquè hom es pugui sentir "a la vegada basc, espanyol i europeu, en l'ordre que vulgui", però sense "aixecar noves fronteres", que segons ell només "fracturen la societat".

stats