Política 28/11/2011

Peces-Barba justifica el bombardeig a Barcelona del 1934 perquè la Generalitat havia proclamat la República Catalana

Diu que els "sectors radicals de Catalunya tenen molt poc sentit de l'humor"

Acn
1 min
Gregorio Peces-Barba, ahir en un moment de la seva intervenció en el Congrés de l'Advocacia, convocat a Cadis.

MadridEl ponent de la Constitució Gregorio Peces-Barba ha justificat el bombardeig contra Barcelona el 1934 perquè la Generalitat havia proclamat la República Catalana "dins d'una confederació ibèrica que s'havien inventat". En una entrevista al Diario ProgresistaDiario Progresista, el jurista ha afegit que els "sectors radicals de Catalunya tenen molt poc sentit de l'humor", en relació amb la polèmica que van generar unes declaracions que va fer durant un congrés d'advocats a Cadis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Peces-Barba va dir que potser a Espanya li hauria anat millor si en comptes d'annexionar Catalunya s'hagués quedat amb els portuguesos, remuntant-se a l'època de Felip V. Dies després de les seves polèmiques declaracions, el catedràtic i pare de la Constitució va dir que "no es el mateix" fer broma amb els bombardejos de Barcelona que amb els de Gernika o els assassinats d'ETA. També va demanar discupes per si havia ofès algú, tot i que va considerar que va ser "molt cortès" i que no va ser portada als diaris de Madrid.

En l'entrevista al Diario Progresista que s'ha publicat aquest dilluns, Peces-Barba recorda que va dir que "Catalunya mai seria independent d'Espanya i que, si es donés la circumstància, mai podria entrar al mercat comú". Segons ell, seria així perquè "altres països tindrien problemes similars i l'efecte contagi podria ser molt perillós per a França, per a Itàlia, per a Alemanya, per a Bèlgica...".

stats