Política 27/10/2016

Pedro J. Ramírez insinua que José Zaragoza li va filtrar la informació del compte del pare de Mas a Liechtenstein

El director d'El Espanyol assegura al programa 'Fora de sèrie' de TV3 que "un dirigent important del PSC" li va facilitar la informació que 'El Mundo' va publicar quatre dies abans de les eleccions catalanes del 2010

Ara
1 min
Pedro J. Ramírez i Josep Cuní en un moment del programa 'Fora de sèrie' de TV3

BarcelonaEl director d'El Español, Pedro J. Ramírez, insinua que al darrere de la informació sobre un compte ocult del pare d'Artur Mas a Liechtenstein, publicada a 'El Mundo' l'any 2010, hi havia José Zaragoza, diputat del PSC i membre de l'executiva del partit fins l'any 2013 -quan va dimitir pel cas Método 3. Així es desprèn de la conversa de Ramírez amb el periodista Josep Cuní al programa 'Fora de sèrie' de TV3 emès aquest dijous.

Segons l'exdirector d'El Mundo, fa sis anys el va trucar "un dirigent important del PSC" i li va explicar que tenia una "documentació" que provava l'existència del compte bancari, la qual li havia facilitat "una funcionaria escrupolosa d'Hisenda". Segons el relat de Ramírez, el socialista li va dir que aquell delicte fiscal havia estat arxivat per "ordre política" i que li filtraria les proves a canvi que la informació es publiques immediatament. De fet, la informació es va publicar només quatre dies abans de les eleccions del 28 de novembre de 2010, que van propiciar l'arribada de CiU al Govern. Quan Cuní li pregunta si aquell dirigent socialista era llavors secretari d'organització del PSC, Ramírez respon: "Probablement", donant a entendre que era Zaragoza.

Quan Mas va comparèixer l'octubre de 2015 a la comissió d’investigació del frau fiscal al Parlament, va explicar que va saber "a finals dels 80 o principis dels 90" que el seu pare, mort fa quatre anys, tenia diners a Liechtenstein. I va dir que ni en va treure rèdit ni en va saber mai més res encara que en fos "beneficiari", condició que havia destacat 'El Mundo'. Segons l'expresident de la Generalitat, aquell tema va ser "regularitzat i arxivat".

stats