Política 23/09/2012

Pelegrí nega discrepàncies entre UDC i CDC per l'estat propi

El secretari general dels democristians assegura que a la federació hi ha "perfecta sintonia" sobre el futur de Catalunya

Redacció
1 min

Vilagrassa (l'Urgell)El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que després de mesos de diàleg entre Unió Democràtica i Convergència Democràtica sobre el futur de Catalunya, "les posicions són les mateixes, posant l'èmfasi on s'havia de posar, tant per l'Onze de Setembre com per les darreres intervencions del president de la Generalitat", donant a entendre que no hi ha discrepàncies de fons sobre la inclusió o no de l'estat propi al programa electoral, que la direcció de Convergència dóna per feta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el secretari general d'Unió, hi ha una "perfecta sintonia, conversa i projecte amb Convergència". El conseller Pelegrí ha assegurat desconèixer, però, si Mas i Duran s'havien reunit finalment aquest cap de setmana per afinar posicions i encarar el debat de política general de la setmana que ve. A la Fira de l'Ametlla de Vilagrassa (Urgell), el conseller d'Agricultura ha reclamat a l'estat espanyol l'aportació de les ajudes a la fruita seca.

Pelegrí no ha volgut precisar si Convergència i Unió està treballant amb Esquerra, Iniciativa i Solidaritat per pactar una resolució independentista que s'aprovaria al debat de política general que es farà al Parlament aquesta propera setmana. El secretari general d'Unió creu que "en aquests moments, la prudència i la reflexió són el més important del viatge que està fent Catalunya". Pelegrí ha assegurat que el debat de política general portarà un punt d'inflexió al país. Per això s'ha remès al discurs que farà el president de la Generalitat, Artur Mas, dimarts a la tarda al debat del Parlament. El conseller creu que ara toca "escoltar els grups polítics del Parlament i decidir què es fa".

stats