POLÍTICA FISCAL
Política 20/06/2013

El Parlament aprova la recuperació de successions amb l'única oposició de PP i C's

La moció defensada per ERC preveu també altres tributs a les grans superfícies, de caràcter verd, i als pisos buits

Roger Tugas
2 min

BarcelonaEl ple del Parlament ha aprovat aquest dijous la recuperació de l'impost de successions amb els vots de tots els partits excepte el PP i C's. "Amb l'aprovació de la moció presentada per ERC es confirma el gir social en la política fiscal de la Generalitat", ha celebrat el diputat republicà Pere Aragonès, que ha presentat i defensat el text. "Es posaran en marxa les mesures impositives que venia reclamant ERC per tal d'incrementar els ingressos de la Generalitat de manera que no només no es penalitzi les classes populars sinó que es pugui garantir l'estat del benestar", ha afegit. A més de l'impost de successions, la moció inclou altres tributs previstos en el pacte d'estabilitat firmat per CiU i ERC, com l'impost als pisos buits, l'impost a les grans superfícies comercials i els impostos verds, i insta a reclamar a l'Estat un sostre de dèficit equivalent a un terç del total, a reformar la llei d'estabilitat pressupostària i a implementar amb caràcter immediat l'impost a la banca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i votar-hi majoritàriament a favor, però, PSC i ICV-EUiA han criticat l'actitud de CiU i ERC. El portaveu parlamentari dels socialistes, Maurici Lucena, ha titllat de "presa de pèl massiva" la moció. "S'estan complint tots els acords per la banda sobiranista, i per la banda social s'apliquen de manera molt lenta", ha criticat. "Presentin menys mocions i més lleis", ha reclamat el diputat ecosocialista Josep Vendrell, que ha demanat també "que es comprometin amb un calendari concret". El diputat de CiU Ferran Falcó ha apuntat igualment que recuperaran, de l'impost de successions, "una part petita, que afectarà un mínim de gent i el menor temps possible", i ha justificat la mesura per la difícil situació econòmica actual i la necessitat de frenar les retallades amb nous ingressos.

Al seu torn, el diputat del PP José Antonio Coto ha celebrat que els populars són "l'únic partit" contrari a l'impost de successions i ha lamentat que "CiU ha fet completament seva la política econòmica d'ERC, que és qui mana a Catalunya". "No més impostos sense pressupostos, no serem còmplices de la seva estafa intel·lectual", ha assegurat el diputat de C's Jordi Cañas.

stats