Pressupostos de la Generalitat
Política 15/02/2012

Pere Navarro: "Alícia Sánchez-Camacho és la persona que dirigeix la política catalana"

El primer secretari del PSC insisteix que "en els temes crucials per a Catalunya", si no hi ha acord, votaran diferent del PSOE

Ara
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha mostrat molt crític amb l'acord de pressupostos a què han arribat CiU i el PP per tirar endavant els comptes de la Generalitat per al 2012 i que, en la seva opinió, forma part d'un "pacte estable" entre tots dos partits. "Alícia Sánchez-Camacho és la persona que dirigeix la política a Catalunya", ha sentenciat Navarro en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. I ha afegit: "El president de Catalunya és més Mariano Rajoy que Artur Mas". El líder dels socialistes catalans s'ha mostrat "molt preocupat" perquè CiU està "molt atrapada en la dinàmica del PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Navarro, el PSC va oferir diàleg al Govern per negociar els punts dels pressupostos en què no hi havia acord, però CiU no va respondre: "Encara estem esperant", ha assegurat. Navarro també ha mostrat el suport del seu partit al pacte fiscal, tot i que ha matisat que la seva proposta passa per "un consorci entre l'agència tributària catalana i l'espanyola que recapti i decideixi què s'ha de fer amb els recursos", de manera que "no hi hauria una clau de la caixa, sinó dues".

Sobre les relacions entre el PSC i el PSOE, Navarro ha deixat clar que el seu partit no va sortir tocat del congrés de Sevilla, en què els socialistes espanyols van escollir Alfredo Pérez Rubalcaba com a nou secretari general. Tot i admetre que, "per proximitat", els delegats del PSC estaven "més decantats" cap a Carme Chacón, ha recordat que "el partit no tenia una candidata formal", i assegura que vol tenir "una relació positiva" amb la nova executiva de Rubalcaba.

Segons ha explicat, en la trobada d'ahir amb el nou líder del socialisme espanyol, Navarro li va deixar clara la postura del PSC pel que fa a les relacions entre tots dos partits: "Hem de buscar un marc de col·laboració i diàleg. En els temes crucials per a Catalunya, si no arribem a un acord, el PSC votarà diferent del PSOE". p { margin-bottom: 0.21cm; }

Per últim, Navarro s'ha referit també a la política d'austeritat que imposa Europa i que, segons ha dit, el govern de José Luis Rodríguez Zapatero "havia de posar en pràctica" encara que no hi estigués d'acord. Per això, confia en una victòria de François Hollande a les eleccions presidencials franceses de l'abril, ja que permetria "trencar la parella Merkel-Sarkozy, que ens porten pel camí de l'austeritat costi el que costi". Com a exemple ha posat la situació de Grècia: en la seva opinió, el que hi està passant és "horrorós", perquè "s'està portant el poble grec a la misèria per a molts anys".

stats