Política 26/08/2013

Ros replica a Balmón que "al PSC no hi sobra ningú"

L'alcalde de Lleida respon a Navarro que ara "no és temps de congressos"

Acn
2 min
L'alpinista Juanjo Garra amb l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, poca abans de marxar a l'Himàlaia. / EFE

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha replicat al secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, que al partit "no hi sobra ningú", i ha aprofitat també per reivindicar la feina del tripartit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a TV3, Ros ha indicat que no comparteix alguns elements de l'article que ha publicat Balmón, en què defensa que al PSC sobren "professionals del soroll" i defineix Joaquim Nadal, Marina Geli i el mateix Ros com a "professionals de la polseguera". També parla d'un "forat immens", en referència a l'herència deixada pel tripartit. Ros també ha respost al primer secretari del PSC, Pere Navarro, que va reptar els crítics a enfrontar-se a ell en un congrés. Segons Ros, ara no és temps d'això.

Ros ha reconegut que hi ha elements de l'article de Balmón amb els quals discrepa "clarament", com les referències a la seva persona i al tripartit. Al seu parer, els companys que van formar part del govern de progrés "van realitzar una gran aportació al país". "El govern tripartit ha estat molt criticat, però ara voldríem tornar als plans de barris i a les polítiques educatives i del món de la salut", ha opinat.

També ha insistit que al partit "no hi sobra ningú", i ha defensat que les diferents visions i sensibilitats sobre el fet nacional que existeixen dins el PSC són el "reflex de la pluralitat de la societat catalana". "Dintre d'un comú denominador de la socialdemocràcia reflectim la pluralitat de la societat catalana, que no té una visió uniforme sobre les relacions Catalunya-Espanya o sobre el futur de Catalunya com a nació", ha al·legat Ros, que ha opinat que aquesta pluralitat "enriqueix".

Pel que fa a les declaracions de Navarro reptant els crítics a enfrontar-se a ell en un congrés, Ros ha opinat que "ara no és temps de congressos", sinó d'atansar-se a la societat. També ha rebutjat la denominació de "crític", assegurant que "no hi ha una voluntat de crítica com a tal a la direcció, ni voluntat de qüestionar la direcció", sinó "diferents sensibilitats, especialment pel que fa al fet nacional".

stats