ONZE DE SETEMBRE
Política 23/08/2012

Pere Navarro creu que "el Govern s'equivocaria" si donés suport a la manifestació de la Diada

El líder socialista respon a Josep Rull que el model en finançament no pot ser el concert econòmic basc, sinó el federalisme fiscal dels països moderns europeus

Ara
1 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, en un acte de partit

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest dijous a 'El matí de Catalunya Ràdio' d'estiu que "el Govern s'equivocaria si donés suport a una manifestació que no representa la majoria de la ciutadania", en relació amb la marxa que prepara l'Assemblea Nacional Catalana per la Diada amb el lema "Catalunya, nou estat d'Europa". Segons el primer secretari socialista, l'executiu català hauria de "liderar una gran manifestació unitària que defensés els drets nacionals i un millor finançament", en contraposició amb la ja convocada, que va molt més enllà. Navarro no ha descartat del tot la seva assistència a la mobilització, perquè el seu partit encara no ha pres una decisió formal, però ha deixat entreveure que no hi serà mentre no canviïn els termes de la convocatòria. "[La independència] és una reclamació legítima", ha afirmat, però ha afegit que "la prioritat del PSC no és aquesta", sinó l'escola pública o el creixement econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro també ha contestat al dirigent nacionalista Josep Rull, que es va preguntar què en pensa el PSC respecte del fet que "el lehendakari socialista, Patxi López, faci bandera del concert econòmic". El primer secretari del PSC ha puntualitzat que la quota basca respon a "un procés històric molt llarg" i que és un model en què "no ens hem de fixar". Per Navarro, el referent ha de ser "l'estructura de l'economia dels països moderns", que identifica amb el "federalisme fiscal", atès que, segons defensa, "dóna millor resposta a Catalunya en matèria de finançament".

stats