Política 06/04/2013

Navarro: "Qualsevol coalició electoral o pacte de govern que faci el PSC serà decidit per referèndum pels militants"

El primer secretari del PSC anuncia que serà el partit qui decideixi qualsevol pacte de govern o coalició electoral, perquè no vol "decisions individuals", sinó "projectes col·lectius"

Sara González
1 min
Pere Navarro al consell nacional del PSC / MANOLO GARCIA

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha volgut tancar aquest dissabte el culebró de la invitació informal que el president Artur Mas ha fet als socialistes per entrar al Govern. El líder del PSC ha anunciat que “qualsevol coalició o pacte de govern que faci el PSC” d'ara en endavant “serà decidit per referèndum pel conjunt de militants del partit”. Tot un repte per posar a prova si Artur Mas està disposat realment a convidar el PSC a formar part del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest compromís de sotmetre tota proposta de govern a referèndum, Navarro ha sorprès en el consell nacional que se celebra aquest dissabte al matí a la seu del carrer Nicaragua. El líder dels socialistes catalans ha volgut tancar una polèmica generada a partir d'unes declaracions que Mas va fer en una entrevista radiofònica. “Un president seriós no fa una oferta d'aquest tipus a través d'una ràdio”, ha lamentat. En tot cas, si la proposta formal arriba, el PSC seguirà el següent mecanisme: el primer secretari proposarà a l'executiva del partit la convocatòria d'un referèndum, proposta que serà elevada al consell nacional, i, posteriorment, a la militància.

“No vull decisions individuals, sinó projectes col·lectius”, ha dit Navarro, que ha volgut deixar clar que a hores d'ara ell personalment no és partidari de governar amb CiU i ERC. “El seu rumb és totalment diferent al nostre tant en el terreny de les polítiques socials com en el de les nacionals”, ha assegurat el líder del PSC. Navarro també ha etzibat que no comptaran amb l'ajut del seu partit “per anar tancant escoles i, alhora, avançar cap a la independència”.

stats