El periodista Jofre Llombart serà el secretari de Difusió del Govern

És un dels càrrecs clau, amb influència als mitjans de comunicació, que quedava per nomenar a Economia

2 min
Jofre Llombart

BarcelonaDe mica en mica es van esvaint totes les incògnites que quedaven obertes en el sottogoverno del nou govern de la Generalitat. Segons diverses fonts consultades per l'ARA, la secretaria de Difusió del Govern, un dels càrrecs que exerceixen més influència en els mitjans de comunicació, serà ocupada pel periodista Jofre Llombart. El més probable és que sigui nomenat dimarts que ve al consell executiu, a proposta del conseller d'Economia, Jaume Giró (JxCat), de qui depèn aquest àmbit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Difusió és un lloc preuat pels partits polítics, ja que qui ocupa el lloc té contacte directe amb les empreses periodístiques a través de la concessió de publicitat institucional. De fet, va ser un dels objectes de disputa entre Esquerra i Junts en la negociació per fer govern. En la passada legislatura era una responsabilitat que exercien els republicans a través de Miquel Gamisans, en el marc del departament d'Economia, i durant aquest mandat també la volien retenir. Junts, però, no va cedir en aquest punt i el nomenament ara està sota la seva òrbita.

Jofre Llombart (1975) és de Sant Cugat i compta amb una llarga trajectòria en el món periodístic. Després de començar a la ràdio local, va fer el salt a Catalunya Ràdio i hi va ocupar diferents responsabilitats, com la corresponsalia a Madrid o tasques de coordinació a l'equip d'El matí de Catalunya Ràdio. Més endavant va fitxar per El món a RAC1, el programa de Jordi Basté, i, finalment, es va convertir en subdirector de la mateixa ràdio del Grupo Godó.

Més enllà de la seva trajectòria en l'exercici del periodisme, també és professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Funcions

D'acord amb el decret de reestructuració del departament d'Economia, la secretaria de Difusió "assumeix la funció de supervisar i coordinar l'organització dels serveis d'informació i comunicació corporativa de l'administració de la Generalitat", a més d'aprovar la publicitat institucional i els criteris d'imatge de la Generalitat.

D'aquesta secretaria també en dependrà una direcció general de Difusió, que farà tàndem amb Llombart i també està pendent de nomenament.

stats