Política 11/06/2017

Pisarello assegura que si el referèndum es fa "amb garanties, l'Ajuntament de Barcelona hi serà"

La mà dreta de Colau deixa clar que si l'Estat opta per "mesures repressives", el consistori barceloní estarà "al costat de les institucions catalanes"

Ara
1 min
Ada Colau i Gerardo Pisarello, a la sala de premsa Lluís Companys de l'ajuntament de Barcelona

BarcelonaEl paper dels ajuntaments serà clau perquè el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre es pugui celebrar, i així ho ha deixat clar la presidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en l'acte que les entitats han fet a Montjuïc. Un dels principals interpel·lats ha sigut el consistori barceloní: "A Barcelona també es podrà votar", ha assegurat el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A aquesta crida hi ha respost l'alcalde accidental de la capital catalana, Gerardo Pisarello, que ha advertit que la votació necessita "garanties". Si és així, "l'Ajuntament de Barcelona hi serà", ha assenyalat. En una entrevista al 3/24, el número dos de Colau ha puntualitzat que "només s'ha anunciat una data i una pregunta però no el com". "Encara no s'ha concretat res", ha afegit. En aquesta línia, el membre de l'executiva de Catalunya en Comú ha demanat que la jornada de l'1 d'octubre no sigui una reedició del 9-N.

Pisarello ha admès que si la resposta de l'estat espanyol a les urnes són "mesures repressives", l'Ajuntament de la capital catalana estarà "al costat de les institucions catalanes". "Sense cap mena de dubte", ha subratllat. A la mobilització d'aquest diumenge davant les quatre columnes de Puig i Cadafalch, Catalunya en Comú no hi ha assistit.

stats