Plega el candidat de JxCat que va insultar Colau a les xarxes

Se'n va sense demanar disculpes i JxCat el suspèn de militància

ARA
2 min
Borràs en la presentació dels candidats de JxCat aquest diumenge

BarcelonaEl president de Reagrupament i número 65 de la llista de JxCat a Barcelona per al 14-F, Josep Sort, ha anunciat aquest dilluns que plega dels seus càrrecs. Ho fa després de la polèmica suscitada per algunes de les seves piulades a Twitter en què insultava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau –"puta histèrica espanyola", li deia–, i en què defensava "fer neteja d'espanyols" amb una foto de l'actriu Rosa Maria Sardà. Sort se'n va després que els comuns i ERC hagin estat pressionant des d'aquest diumenge perquè dimiteixi. El ja excandidat, que ja ha estat suspès de militància per JxCat, ha anunciat la seva dimissió a Twitter –ja ha tancat el perfil– i se'n va sense demanar disculpes, ja que considera que simplement és víctima d'una "guerra bruta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Dimiteixo de tots els càrrecs i responsabilitats orgàniques i altres", ha exposat Sort després que, segons han assegurat fonts de JxCat a l'ACN, la formació li hagués demanat que marxés de la llista. "Soc conscient que he posat fàcil la guerra bruta que algú va anunciar que passaria en aquestes eleccions. I que ja existeix. Culpa meva, sabent com sé com són els nostres enemics", ha afirmat. A més, el president de Reagrupament justifica la seva dimissió per principis polítics. "Sempre he sigut independentista i d'esquerres. Em toca, doncs, assumir responsabilitats, ràpid", ha conclòs.

La denúncia de Colau

La polèmica va començar aquest diumenge quan diversos càrrecs polítics van denunciar les piulades. Una d'elles Colau, que va demanar explicacions a Laura Borràs i Elsa Artadi (JxCat) de per què el seu partit portava un "racista, xenòfob i masclista" a les llistes al Parlament. "¿El fareu fora avui mateix? ¿O esteu d’acord amb el que diu?", va reclamar l'alcaldessa.

La candidata dels comuns a les eleccions, Jéssica Albiach, ha assegurat que estudiaran accions legals per un presumpte delicte d'odi. També des d'ERC s'han llançat crítiques contra Sort. El líder dels republicans a Madrid, Gabriel Rufián, ha considerat que era "fastigós" i ha demanat explicacions a Borràs i l'expresident Carles Puigdemont.

Per unanimitat

Aquest mateix dilluns, després que Sort ja hagués fet oficial la seva renúncia, JxCat ha emès un comunicat en què anunciava que la direcció del partit ha decidit per unanimitat suspendre'l de militància. "La direcció del partit, reunida aquest matí, condemna i rebutja qualsevol conducta política que no passi pel respecte a l’adversari i pugui ser ofensiva", ha argumentat. Des de JxCat defensen que han actuat amb "celeritat" i han reclamat a la resta de forces polítiques que facin el mateix si es troben amb un cas similar.

stats