POLÍTICA
Política 29/09/2013

El PNB reivindica Euskadi com a "nació a Europa" en l'Alderdi Eguna

El PNB celebra aquest diumenge a la localitat alabesa de Foronda l'Alderdi Eguna (Dia del Partit) sota el lema "I am basque"

Efe
1 min

VitòriaEl lehendakari, Iñigo Urkullu, i el president de l'Euzkadi Buru Batzar -consell nacional del PNB-, Andoni Ortuzar, protagonitzen els discursos de la jornada, el primer Dia del Partit d'ambdós des que ocupen els seus actuals càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trenta-sisena edició de l'Alderdi Eguna es porta a terme, com en els darrers anys, als camps alabesos de Foronda, prop de Vitòria, on el PNB espera concentrar milers d'afiliats i simpatitzants. El lema triat per a enguany és "I am basque" ("Sóc basc", en anglès), al costat d'una estrella amb els colors de la ikurriña formant part de l'emblema de la Unió Europea.

Segons Ortuzar, el PNB transmetrà avui un missatge "d'il·lusió i de confiança en el poble basc" i en la seva capacitat de construir una "nació basca a Europa".

El PNB traslladarà aquesta reivindicació en un ambient festiu, en un espai de 400.000 metres quadrats a l'aire lliure, en el qual s'instal·laran 28 'txoznas' i se serviran 20.000 dinars.

Representants de partits com Unió, CDC, el BNG i Coalició Canària i grups polítics de França, Veneçuela, l'Uruguai, Panamà, Cuba, Xile, Costa Rica i el Perú hi acudeixen com a convidats.

stats