Política 21/12/2014

Ubasart (Podem): "No som ni unionistes ni independentistes, som demòcrates"

La intervenció de la secretària de Plurinacionalitat del partit precedeix el discurs de Pablo Iglesias al Pavelló de la Vall d'Hebron

Roger Mateos / Laia Vicens
1 min

BarcelonaEl Pavelló de la Vall d'Hebron s'ha omplert aquest diumenge per escoltar Pablo Iglesias en el seu primer gran acte d'ençà del seu nomenament com a secretari general de Podem. Gemma Galdon, membre del consell ciutadà estatal de Podem, ha obert l'acte de Podem a Barcelona, celebrant aquesta "barreja heterogènia meravellosa" que composa el partit a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària de Plurinacionalitat, Gemma Ubasart, ha precedit Iglesias en l'ús de la paraula, ha destacat que "el canvi no és només una paraula bonica, sinó també un projecte col·lectiu" que vol tirar a terra "un sistema que ens ha tractat com a súbdits". Ubasart ha vaticinat un "tsunami electoral" que ha d'acabar "enterrant aquest règim fallit", un "règim moribund, atemorit davant l'inada de canvi". Els més de 3.000 assistents l'han ovacionat amb crits de "Sí que es pot", l'eslògan de Podem.

Ubasart ha denunciat que el "viatge cap a Ítaca" que va prometre Artur Mas en l'inici del procés sobiranista "no era cap a la Grècia homèrica, sinó cap a la Grècia actual", que aplica "polítiques d'austeritat que tanquen plantes hospitalàries". La simple menció del nom d'Artur Mas ha estat rebuda amb una xiulada general al pavelló. En resposta a aquells que, com la CUP, demanen a Podem que es defineixi en el debat sobiranista, ha replicat: "No som ni unionistes ni independentistes, som demòcrates". Ubasart ha reivindicat el dret a decidir, però no només sobre el model territorial sinó també en polítiques de benestar.

stats