Política 10/12/2014

Podem posa en marxa (també avui) el seu propi portal de transparència

Denuncia que la web del govern espanyol és una "operació de maquillatge". Pablo Iglesias cobra 2.249,90 euros nets al mes (fa una donació de 4.000 euros al partit)

M.f.f.
1 min
Captura del nou portal de transparència de Podem. ARA

MadridCoincidint amb la posada en marxa del portal de transparència de l'administració general de l'Estat, Podem llança el seu propi portal de transparència, on es poden veure els comptes del partit i també les activitats dels seus eurodiputats. Des de la formació liderada per Pablo Iglesias es denuncia que "el govern [espanyol] s'empenyi en promocionar una operació de maquillatge que denomina llei de Transparència, l'aplicació de la qual s'ha posat en dubte per les entitats especialitzades, en nou garantir el dret a l'accés i supeditar-lo a la discrecionalitat de les institucions i la supervisió d'una institució depenent del mateix govern com és el Consell de Transparència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el portal de Podem s'inclouran els comptes del partit -accessibles des del naixement de la iniciativa, puntualitzen- actualitzades fins el 30 de novembre amb ingressos i despeses detallades, acompanyades de les factures corresponents; el personal contractat pel partit; la declaració de béns dels eurodiputats; així com la seva activitat parlamentària i el calendari d'activitats. Aquestes dades, remarca l'organització, s'aniran actualitzant amb periodicitat.

Tots els eurodiputats de la formació tenen un sou brut anual de 8.023,53 euros. Cada mes, però, fan una donació al partit de 4.000 euros i es queden amb un sou net de 2.249,90 euros.

stats