Política 12/07/2017

Polèmica per la distribució dels diputats a les comissions arran de la baixa de Gordó de JxSí

El nou repartiment d'escons hauria de fer perdre un representant de la coalició, que passaria a la CUP, però els socis de govern prefereixen mantenir l'acord pres a l'inici de la legislatura

Ot Serra
1 min
Els diputats de JxSí parlen amb els de la CUP a la Junta de Portaveus del Parlament, el 23 de febrer de 2017

BarcelonaEl pas de Germà Gordó a diputat no adscrit ha provocat un conflicte entre els grups per la distribució dels diputats en les comissions parlamentàries. JxSí, que ha passat de 62 a 61 escons, hauria de perdre un representant als grups de treball que passaria a la CUP, però la formació anticapitalista "no veu gaire bé" obtenir un nou membre, segons fonts parlamentàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup socialista va sol·licitar a la mesa del Parlament que procedís al canvi i aquest dimarts s'havia d'aplicar, però no ha sigut així. El motiu és que la coalició de Govern va presentar un escrit a la mesa en què exposava la seva preferència de mantenir la distribució actual per la manca de consens a l'hora d'implementar la modificació i per mantenir l'acord pres a l'inici de la legislatura. Tanmateix, si s'accedís a canviar la representació dels escons a les comissions, JxSí va proposar que el nombre de diputats passés de 21 a 19 als grups de treball, de manera que seria JxSí però també Cs qui perdria un representant.

"És una cacicada", han apuntat fonts de Cs, que han acusat la coalició sobiranista d'inventar-se les lleis en funció del que li "convé" al seu full de ruta. Segons la formació taronja, l'estratègia de JxSí respon a la voluntat de preservar la majoria independentista sense dependre de la CUP. Amb el repartiment que pertocaria per la baixa de Gordó, si la CUP decidís no prendre part d'una comissió les forces sobiranistes perdrien la majoria davant Cs, PSC, CSQP i el PP.

stats