Política 24/10/2017

Un policia nacional a dos detinguts: “Podeu acabar com els Jordis i saludar-los”

Els dos arrestats després de la manifestació de dissabte neguen que agredissin cap agent

Pau Esparch
2 min
Un policia nacional a dos detinguts: “Podeu acabar com els Jordis i saludar-los”

BarcelonaDetenció després d’una manifestació

Aina Altimir i Adrià Corbella, dos nois de 24 anys de Taradell i Tàrrega, van quedar detinguts dissabte al vespre. Tots dos, que són parella, acabaven d’assistir a la manifestació de Barcelona pel retorn a casa dels Jordis i passaven per davant de la Delegació del govern espanyol a Catalunya. Llavors, segons expliquen, un agent de la Policia Nacional espanyola que custodiava la delegació des del carrer es va dirigir en castellà a un d’ells: “I tu què mires?” I va acabar la frase amb un insult. Ells li van respondre dient: “No us volem aquí”. Tot seguit, relaten que l’agent es va acostar a l’Adrià, va agafar-lo pel braç i altres policies es van llançar damunt seu, generant “una muntanya d’agents”. Afegeixen que dos agents més van tirar l’Aina a terra i van encastar-la contra una furgoneta.

Els policies van portar els nois dins la delegació, on van esperar dues hores emmanillats fins que una furgoneta els va traslladar a la comissaria de la Policia Nacional a la Verneda, a Barcelona. Afirmen que allà van rebre insults i provocacions. El moment més tens, expliquen, va ser quan un cap de la comissaria els va fer signar un paper amb les mans emmanillades. “La pròxima vegada us ho penseu millor. Si no, podeu acabar com els Jordis i de passada saludar-los”, asseguren que els va dir en castellà.

Reconeixement mèdic emmanillats

Segons expliquen, l’Adrià tenia un ull de vellut i l’avantbraç inflamat; a tots dos també els feien mal les cervicals i l’esquena, a part de tenir els pantalons estripats. Els nois lamenten que, quan els van fer el reconeixement mèdic, l’agent que els acompanyava -que no els va treure les manilles- no els va deixar sols amb el metge, com demanava el doctor. L’Aina i l’Adrià també critiquen l’assessorament que van rebre de l’advocat d’ofici. Després de passar la nit a la comissaria de la Verneda, diumenge al matí els van portar a la Ciutat de la Justícia. El lletrat els va recomanar donar per bona la proposta de la fiscalia: reconèixer la culpabilitat per reduir la pena de sis a quatre mesos de presó i la multa de 150 a 120 euros. Els joves, que van acceptar la conformitat i van quedar en llibertat sense abans poder parlar entre ells, van descobrir després que l’Aina ha de pagar 200 euros d’indemnització i l’Adrià 280 euros per la suposada agressió als policies.

Per la seva banda, la Policia Nacional va informar dissabte que els detinguts havien agredit un agent amb una empenta i un cop de puny, acusant-los així de desobediència i d’agressió a l’autoritat.

stats