Política 19/09/2019

La Policia Nacional localitza 1,2 milions d'euros d'origen desconegut de Josep Pujol a Andorra

El fill de l'expresident també figura com a beneficiari d'una fundació del Panamà

Ara
1 min
Josep Pujol Ferrusola, en una imate d'arxiu

BarcelonaLa Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha localitzat 1,2 MEUR d'origen desconegut de Josep Pujol a Andorra. En l'últim informe policial aportat al jutjat central d'instrucció número 5, publicat per diversos mitjans i recollit per l'ACN, s'afirma que hi ha un compte a l'entitat Andbank en què es van realitzar tres ingressos per un valor que supera els 1,2 MEUR, i només s'ha pogut determinar que un d'aquests ingessos, de 244.953 euros, procedia de dos comptes bancaris del seu germà Jordi.

A més, Josep Pujol també figura com a beneficiari d'una fundació del Panamà. En el compte de la fundació apareix un abonament mitjançant una transferència de 600.000 euros que prové d'un compte de Josep Pujol a AndBank, segons l'informe.

Fa un mes, el jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas sobre la presumpta fortuna de la família Pujol a Andorra va demanar més informació sobre cinc nous comptes bancaris que la fiscal anticorrupció del cas vincula amb Jordi Pujol Ferrusola. A més, les autoritats suïsses també van confirmar que el fill gran de l'expresident de la Generalitat va ser beneficiari de dos comptes al país helvètic que van arribar a sumar 25,9 milions d'euros, dels quals 4,4 milions procedien d'un compte previ obert a Andorra.

D'altra banda, la UDEF va xifrar en 290 milions d'euros la fortuna de la família Pujol. Uns diners que no provindrien tots de la deixa de l'avi Florenci, sinó que la família hauria alimentat el seu patrimoni a través del cobrament de comissions per adjudicacions públiques a diverses empreses, que també haurien servit per finançar Convergència.

stats