Política23/05/2015

Posa un famós a la teva llista electoral

Desenes de cantants, escriptors, actors i esportistes donen suport simbòlic a alguns partits o ocupen llocs de sortida a les llistes electorals d'aquestes eleccions municipals

Laia Vicens

BarcelonaSón coneguts al poble on es presenten, però també a l'altra punta del país. Els coneixen al forn de la cantonada, i a la ciutat més allunyada de Catalunya. A les llistes que es presenten aquest diumenge hi ha molts noms mediàtics: escriptors i esportistes, actors i cantants. Són personatges famosos que donen el seu suport a partits polítics, conscients que són un atractiu per captar l'atenció i atraure alguns votants. N'hi ha que farceixen les llistes en posicions simbòliques, però altres van a llocs de sortida.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Actors

Cargando
No hay anuncios

Un dels noms que més ha sonat aquesta campanya ha estat el de Juanjo Puigcorbé, que va de número 2 a la llista d'ERC a Barcelona, una llista que també tanca el mediàtic jutge Santiago Vidal. La directora de cinema Mar Coll ocupa el número 38 a la candidatura d'Ada Colau a Barcelona, mentre que el també director de cinema Albert Solé (fill del polític Jordi Solé Tura) tanca la llista del PSC de Jaume Collboni.

Qui també tanca una llista és l'actor Sergi López. Un cop més, ha donat suport a la CUP, i ocupa l'última posició de la llista cupaire a Vilanova i la Geltrú. El personatge que fa de Pau al Club Super3, l'actor Joan Valentí, ocupa el número 13 de la candidatura d'ERC a Igualada.

Cargando
No hay anuncios

Escriptors

Cargando
No hay anuncios

L'escriptora Maria Mercè Roca és la candidata d'ERC a Girona, que es presenta amb MES. Roca, que va ser premi Ramon Llull, Sant Jordi i Josep Pla, ja va ser diputada d'ERC al Parlament entre el 2003 i el 2010, tres anys dels quals va ser presidenta de la comissió de cultura. L'escriptora de literatura infantil i juvenil Gemma Lienas ocupa el 36è lloc de la llista de Barcelona en Comú.

Qui no és escriptora però està molt relacionada amb la literatura és la ninotaire Pilarín Bayés, que va de 20 a la candidatura de CiU a Vic.

Cargando
No hay anuncios

Esportistes

L'exjugador del Barça Oleguer Presas torna a avalar la CUP i ocuparà el número 23 de la Crida per Sabadell, precisament el número del seu dorsal amb el Barça. L'atleta olímpic de marxa atlètica Jesús Ángel García Bragado repeteix com a candidat del PP a Sant Adrià del Besòs.

Cargando
No hay anuncios

Cantants

Cargando
No hay anuncios

Molts cantants i persones vinculades al món de la música han donat suport a la CUP. És el cas de Francesc Ribera 'Titot', de Brams, que ja ha sigut regidor aquest mandat, i que ocupa el tercer lloc a la llista de Berga. El cantautor Cesk Freixas tanca la candidatura cupaire a Sant Pere de Riudebitlles, la mateixa posició que ocupa Alguer Miquel, el cantant de Txarango, a la llista de Vic. El bateria dels Gossos, Oriol Farré, va al novè lloc de la llista de Manresa.

El guitarrista i cantautor Quico Pi de la Serra ocupa la 39a posició a la llista de Barcelona en Comú, mentre que el guitarrista de Sírex, Juan José Calvo, és el novè de Ciutadans al Masnou. El bateria dels Pets, Joan Reig, va de set a la llista d'ERC de Constantí. En canvi, el bateria de Lax'n'busto, Jaume Piñol, ja no serà l'alcadable d'ERC al Vendrell.

Cargando
No hay anuncios

Carles Sanjosé, conegut com a Sanjosex, és el sisè del PSC a la Bisbal d'Empordà. Els socialistes han rebut també el suport de Julio Ortín, conegut com a Papa Juls, membre de Sangtraït, que serà el segon del PSC a Portbou. CiU, per la seva banda, compta amb el cantant de Tremendos i The Companys, que ja ha estat alcalde de Maials (Segrià). És David Masot, que opta a la reelecció.

Al País Valencià, el cantautor Pau Alabajos és l'alcaldable de Compromís a Torrent, i el cantant de la Gossa Sorda, Josep Nadal, liderarà la llista del mateix partit a Pego. Nadal ja ha estat regidor aquest mandat. A més, el líder de Zoo, Toni Sánchez 'Panxo', és el número sis de Més Gandia, una coalició que aglutina Compromís, Esquerra Unida, ERC i la plataforma ciutadana Més Gandia.

Cargando
No hay anuncios

A més, l'exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, àlies el Yoyas, es presenta d'alcaldable a Vilanova del Camí sota les sigles Decide.