Política 18/03/2015

ERC i Moviment d'Esquerres segellen la coalició electoral a Girona

La candidatura l'encapçalarà la candidata republicana Maria Mercè Roca, mentre que la líder de MES Girona, l'exsocialista Pia Bosch, ha anunciat que no anirà a les llistes després de 12 anys al consistori

Acn
2 min
Pia Bosch, amb Maria Mercè Roca i altres dirigents d'ERC i MES Girona / ACN

GironaERC i Moviment d'Esquerres (MES) han confirmat que aniran junts a les eleccions municipals a la ciutat de Girona. Els dos partits han teixit l'acord perquè asseguren que els uneix el projecte de ciutat i la "necessitat d'impulsar polítiques socials". Les dues formacions volen ser alternativa de govern i justifiquen que s'uneixen per una "voluntat d'obertura i suma". Maria Mercè Roca encapçalarà la candidatura i la portaveu del MES, Pia Bosch, ha anunciat que no hi serà després de 12 anys com a regidora, tot i que no ha aclarit si anirà a la llista del Parlament. Els noms de la candidatura encara no s'han donat a conèixer i només han desvetllat que el primer integrant de MES ocuparà el número 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans asseguren que no només aspiren a recuperar la representació al consistori gironí, sinó que surten a la pista amb voluntat de guanyar i governar, també incloent independents a la candidatura.

Pia Bosch fa un pas enrere a nivell municipal

La portaveu del MES ha estat 12 anys regidora socialista a l'Ajuntament de Girona. Aquest dimecres ha anunciat que fa un pas enrere i que no formarà part de la llista de la coalició. "La meva passió per Girona continua intacta però buscaré altres maneres de servir la meva ciutat", ha declarat. Bosch no ha volgut aclarir si aquestes "altres maneres" poden ser formant part de la llista a les eleccions al Parlament del proper 27 de setembre. "Tot això és prematur", ha manifestat Bosch, que forma part de l'executiva nacional de MES.

Una nova hegemonia d'esquerres

Els dos partits han defensat que més que unes negociacions han necessitat només "converses" per teixir l'acord perquè tenen molts punts en comú. Per una banda, defensen que comparteixen molts eixos programàtics, entre els quals destaca la necessitat d'impulsar més polítiques socials, la voluntat de generar ocupació, la defensa de la cultura i l'educació i la voluntat d'impulsar el projecte nacional independentista.

A banda d'aquestes coincidències pel que fa al model de ciutat, ambdues formacions tampoc s'amaguen que darrera l'acord hi ha una voluntat de sumar més vots per aconseguir governar. "Tenim voluntat de suma i d'obertura per aconseguir ser una alternativa de govern a través de l'hegemonia de les forces d'esquerres", ha manifestat l'alcaldable, Maria Mercè Roca, que defensa que estan confeccionant una llista "guanyadora" que incorpora "el millor de cada casa".

stats