Política 04/04/2015

El director de cinema Albert Solé tancarà la llista de Collboni a Barcelona

És el fill de l'exdiputat i ministre del PSC i pare de la Constitució Jordi Solé Tura

Ara
2 min
Albert Solé, director de cinema / ACN

BarcelonaEl director de cinema Albert Solé Bruset, fill de l'exministre socialista Jordi Solé Tura, tancarà la llista del PSC que encapçala Jaume Collboni a Barcelona en les municipals del 24 de maig, que l'ha ajudat a elaborar noves propostes, com bonificar fins al 95% l'IBI i l'IAE per a empreses culturals que reinverteixin a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'agència Efe, el candidat socialista a l'alcaldia ha explicat que es tracta d'un lloc honorífic, però destaca la importància d'incorporar professionals independents a la llista perquè, des de la seva experiència, puguin ajudar a definir polítiques, en aquest cas culturals, per millorar la ciutat.

Per la seva banda, Solé, que no és militant del PSC, admet que sempre s'ha interessat per la política i l'ha seguit de molt a prop: "Com diu Sergi Pàmies, els fills dels polítics som com Obèlix, de petits vam caure a la marmita i, ens hi dediquem o no, la portem molt endins".

Ha assegurat que la seva sintonia amb Collboni, la idea que aquest té de la ciutat i la defensa del federalisme per part dels socialistes ha estat el que finalment l'ha empès a fer un pas endavant.

En aquest sentit, Solé reclama més implicació de professionals del món de la cultura en el dia a dia de la política, ja que assegura que aquest "compromís dels intel·lectuals" contribuiria a millorar les polítiques que afecten el sector.

"Això d'amagar el cap sota l'ala ja canta, la nostra missió com a persones amb una certa projecció pública i certa capacitat de crear debat social és mullar-nos", assevera.

Albert Solé Bruset, que acaba de fer 53 anys, va néixer a Bucarest i comparteix les nacionalitats espanyola, francesa i romanesa, és llicenciat en ciències de la informació i va guanyar un Goya el 2009 per 'Bucarest, la memòria perduda', una pel·lícula documental en la qual homenatja la figura del seu pare.

stats