Política 06/12/2012

Els presidents del Congrés i el Senat defensen a ultrança el model autonòmic

Cospedal s'obre a "tocar si cal" la Constitució, però sempre "amb consens" i d'acord amb tot el poble espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del Congrés dels Diputats, Jesús Posada, i el del Senat, Pío García Escudero, han fet aquest dijous una defensa aferrissada del model autonòmic consagrat a la Constitució. En l'acte de celebració del 34è aniversari de la carta magna que s'ha fet al Senat, Posada ha afirmat que ara no és el moment de plantejar "aventures revisionistes de dubtosos resultats ni aprofundir en les diferències, encara que existeixin", en al·lusió al procés sobiranista a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García Escudero, per la seva banda, ha lloat la "versatilitat i la falta de rigidesa" de l'estat de les autonomies. A diferència de Posada –partidari de no tocar res del model en els actuals temps de crisi–, el president del Senat ha assenyalat que la Constitució "no és un eco del passat ni un codi petrificat". "La Constitució es pot i s'ha de seguir desenvolupant", ha dit.

Així mateix, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha mostrat disposada a "tocar si cal" la carta magna, però sempre "amb consens" i tenint en compte que la sobirania resideix en el conjunt del poble espanyol i els procediments per a una eventual reforma, en tot cas, vénen establerts ja dins mateix de la Constitució.

stats