Política 29/01/2015

El PP demana que la Sindicatura fiscalitzi el 9-N i els actes del Tricentenari

Els populars acusen el Govern "d'amagar el cost real" de la votació sobre la independència

Ara
1 min
La líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha prescindit de l'escorta dels Mossos i l'ha demanat a la Policia Nacional.

BarcelonaEl PP de Catalunya ha registrat al Parlament dues propostes de resolució en les quals sol·licita que la Sindicatura de Comptes fiscalitzi el procés participatiu del 9 de novembre i els actes del Tricentenari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE-Ràdio 4, la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, ha explicat que vol que es fiscalitzi la consulta alternativa del 9 de novembre, així com els actes del Tricentenari del 2014, perquè els catalans puguin conèixer el seu cost en un context de retallades socials.

Pel que fa al procés participatiu del 9-N, els populars asseguren en la seva sol·licitud que el Govern no està sent "transparent" i "amaga el cost real" que ha representat per als catalans l'organització de la votació."La dotació pressupostària inicialment prevista per a una consulta popular no referendària s’ha acabat destinant per a un procés participatiu, però es desconeix en primer lloc la legalitat de la despesa i en segon lloc fins a quin punt s’ha ampliat els cinc milions inicialment previstos", afirma.

La proposta de resolució sobre el Tricentenari subratlla que la celebració d'aquesta efemèride ha comportat una "important despesa" no només per a la Generalitat sinó també per a l'administració local. Apunta que l'import dels contractes ascendeix a prop dels 6 milions d'euros però que "de ben segur" aquesta no és la despesa total que ha suposat la celebració.

stats