Política 25/05/2015

El PP assumeix cert "vot de càstig" per les mesures impopulars i la corrupció

"De la necessitat en farem virtut", diu la cap de campanya Dolors Montserrat

Mario Martín Matas
2 min
La cap de campanya del PP a Catalunya, Dolors Montserrat

BarcelonaLa cap de campanya del PP, Dolors Montserrat, ha reconegut aquest dilluns un cert "vot de càstig", però ha atribuït exclusivament aquest retrocés a les "mesures impopulars" preses pel govern espanyol i a la corrupció política. Malgrat que es tracta dels pitjors resultats del PP a Catalunya en tres dècades, Montserrat ha descartat dimissions immediates i ha promès que seguiran treballant per recuperar la confiança dels ciutadans: "De la necessitat en farem virtut, que ningú en tingui cap dubte", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre el paper de C's o si la campanya dissenyada pel PP havia tingut errors -fent massa èmfasi en la immigració, per exemple-, Montserrat s'ha limitat a dir que ells havien plantejat una campanya centrada en els municipis i parlant dels problemes reals de la gent, tot i que malauradament la gent ha votat en clau espanyola avantposant crisi i corrupció: "La gent no ha valorat els programes municipals, no han valorat els candidats", ha lamentat. "No és un vot a favor de C's, és un vot protesta cap al PP", ha afegit, i per tant la feina es centrarà ara en recuperar la confiança dels electors. A més a més, sobre la irrupció de noves forces ha assegurat que ara "s'hauran de definir i sabrem definitivament què porten als seus programes".

El principal focus dels populars es centra ara en Badalona i Castelldefels, on tot i que els actuals alcaldes han revalidat les seves majories de forma folgada, existeix la possibilitat que es basteixin pactes entre diverses formacions d'esquerres per desallotjar-los. Xavier García Albiol i Manuel Reyes hauran de buscar el diàleg intensament, com li passa al PP a molts altres municipis espanyols: "Demanem i esperem que ens deixin governar", ha indicat la directora de campanya.

El procés "tocat"

Dolors Montserrat ha parlat també del procés independentista i ha considerat que, amb els resultats d'ahir, "qui digui que el procés va endavant, sincerament està cec". Ha considerat que les forces emergents "res tenen a veure amb el procés" i, a la província de Barcelona la suma de CiU, ERC i les CUP no arriba al 41% del total de sufragis. Així doncs, sota el seu punt de vista, el procés "està ofegat" i "CiU ha entregat tota la seva massa electoral a ERC". Per aquesta raó ha considerat que les eleccions dels 27-S podrien no convocar-se.

En relació a la victòria d'Ada Colau i Barcelona en Comú, Dolors Montserrat ha lamentat que el consistori "queda en mans de l'extrema esquerra" i, tot i que ha promès una oposició constructiva, ha carregat amb duresa sobre què podria passar en el futur. De fet, ha utilitzat la ironia per preguntar-se si els funcionaris començaran a cobrar en una moneda pròpia o si començaran a ocupar-se edificis mentre la Guàrdia Urbana es queda tancada a casa.

stats