FINANCES PÚBLIQUES
Política 16/03/2015

El PP vol obligar per llei el Govern a calcular les balances fiscals amb els municipis i comarques

Els populars defensen la mesura "per tal de complir de forma equilibrada amb el principi de transparència que ha de regir en les finances públiques de Catalunya"

Sofia Català
1 min
Alicia Sánchez-Camacho i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, al Parlament / ACN

BarcelonaEl PP vol que la Generalitat no es limiti a elaborar les balances fiscals respecte l'Estat i li reclama que també elabori cada any les balances respecte els municipis i les comarques. Així consta en la proposició de llei que ha registrat al Parlament i que aquest dilluns publica el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya. La proposta pretén reformar la llei de les balances fiscals, aprovada el 2012, per la qual es va introduir l'obligació d'incloure la balança fiscal de la Generalitat amb l'administració estatal als tràmits pressupostaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup parlamentari liderat per Alícia Sánchez-Camacho considera que l'última reforma de la llei de publicació de les balances fiscals "obvia les administracions de rang inferior", les quals considera "més properes als ciutadans i de les que la Generalitat, com a administració immediatament superior, ha de tenir més en compte a l’hora de garantir la suficiència i equilibri del seu finançament".

Segons la proposició, el departament competent en matèria d'economia i finances hauria de calcular tant la balança fiscal del Govern amb l'administració estatal, com la de la Generalitat amb els municipis i les comarques de Catalunya. El PP assegura que aquesta proposició de llei arriba "per tal de complir de forma equilibrada amb el principi de transparència que ha de regir en les finances públiques de Catalunya".

stats