Política 16/05/2015

Jorge Fernández Díaz: "El PP és el partit que ha lluitat amb més intensitat contra la corrupció"

El ministre d'Interior ha acompanyat aquest dissabte a la candidata popular a Rubí, Mònica Querol

Núria Orriols
3 min

RubíEl ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha aterrat aquest dissabte a Catalunya en una setmana polèmica per les informacions sobre un presumpta sabotatge de dos agents de la Policia Nacional a una operació dels Mossos d'Esquadra contra el jihadisme. El ministre de l'Interior va respondre a les informacions de forma polèmica, asseverant que la lluita antiterrorista "no es pot deixar en mans dels que no tenen el més mínim sentit d'estat", a més d'acusar les autoritats catalanes de "deixadesa". El responsable d'Interior però, no s'ha referit als fets en el seu discurs en un acte a Rubí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz, germà de l'alcaldable per Barcelona del PP, ha protagonitzat un acte al Castell de Rubí amb la candidata a Rubí, Mònica Querol, en un auditori de petit format però sense cadires buides. En el seu parlament, ha fet pedagogia sobre la tasca del PP al capdavant del govern espanyol i de la lluita contra la corrupció que ha assegurat que estava liderant l'executiu de Mariano Rajoy.

"És molt greu que hi hagi corrupció, però seria gravíssim que no es combatés, i el PP està lluitant contra ella", ha asseverat. Remarcant -vàries vegades- que la corrupció és "cosa del passat", ha afirmat que els populars estant lluitant contra la corrupció, ja que "són les institucions de l'estat, governades pel PP" que l'estant "combatent". "Estem respectant l'autonomia de les institucions per poder erradicar de la societat aquestes pràctiques". A més, també ha fet bandera de les mesures, com la llei de transparència, que ha impulsat el govern Rajoy. "A tots ens repugnen i entristeixen aquestes pràctiques, però ningú ha lluitat amb tanta intensitat contra aquestes pràctiques com el govern del PP, aquesta és la realitat", ha sentenciat.

D'altra banda, seguint el discurs oficial de recuperació econòmica del PP, ha assegurat que la crisi econòmica no es soluciona amb "demagogs i salvapàtries" que van a "cop de titular". "Governar és una cosa complicada", ha dit, i a Espanya "s'han fet els sacrificis necessaris" per sortir de l'atzucac. "El temps posa de manifest que els sacrificis han valgut la pena", ha afegit, "es veu la llum al final del túnel".

També ha cridat a votar el pròxim 24-M pensant en clau local. "Les eleccions locals no són instrumentals", ha dit, "tenen entitat política pròpia". Un dard de Fernández Díaz al sobiranisme, que vol que les properes eleccions siguin la primera volta del 27 de setembre.

Parafrasejant a PxC: "Primer els de casa"

Per la seva banda, la candidata del PP a Rubí, Mònica Querol, ha fet bandera del discurs antimmigració parafrasejant un dels seus eslògans de campanya: "Primer els de casa, primer els rubinencs". Querol ha carregat contra CiU i ERC, acusant-los de "no tenir projecte" per a Rubí i de voler "sotmetre" la ciutat a la Generalitat. El PP, ha dit, "és l'únic que té un full de ruta pensat per Rubí", basat en "primer els rubinencs, primer els de casa". D'aquesta manera, reproduint l'eslògan que PxC va exhibir a les eleccions catalanes del 2010 -"primer els de casa"- ha definit el seu rumb: "Potenciar la indústria i assegurar que primer es contracten els de casa".

Alhora, ha exhibit "mà dura" contra les "actituds incíviques" i ha promès que les ajudes socials "només es donaran a aquells que portin cinc anys d'empadronament" a la ciutat.

stats