Política 02/04/2018

El PP defensa que quatre ministres cantessin l’himne de la Legió: “És part de les nostres tradicions”

"L'himne de la legió és molt respectable", diu Rafael Hernando

Acn
1 min
Els ministres Cospedal, Méndez de Vigo, Zoido i Catalá van cantar l'himne de la legió durant el trasllat del Crist de Mena a Màlaga. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés de Diputats, Rafael Hernando, ha defensat aquest dilluns que quatre ministres del govern de Mariano Rajoy entonessin l’himne de la Legió, 'El novio de la muerte', durant els actes de la Setmana Santa: “Forma part de les nostres tradicions [...] això és part de les nostres tradicions culturals, i l’himne de la Legió és un himne molt respectable”. Hernando diu que ell mateix el canta quan va als actes de la Legió a Almeria.

Hernando ha fet aquestes manifestacions al passadís del Congrés de Diputats en resposta a les preguntes sobre els perjudicis a la imatge d'Espanya que es poden derivar del fet que els ministres de Defensa, Dolores de Cospedal; Cultura, Íñigo Méndez de Vigo; Interior, Juan Ignacio Zoido, i Justícia, Rafael Catalá, cantessin aquest himne durant el trasllat del Crist de Mena a Màlaga Dijous Sant.

El govern de Mariano Rajoy tendeix a bolcar-se en la celebració de la Setmana Santa. També durant Dijous i Divendres Sant, Defensa va ordenar que les banderes onegessin a mig pal tant al ministeri com a les bases militars espanyoles per commemorar la mort de Crist, una mesura que Cospedal ja va imposar l’any passat i que el defensor del poble, Francisco Fernández Marugán, ha qüestionat perquè contradiu el caràcter aconfessional de l’Estat.

stats