ELECCIONS 20-N
Política 20/11/2011

El PP fa el tomb a Andalusia i ja pensa en una victòria en les autonòmiques del març

Els populars sumen 33 escons i aconsegueixen la primera victòria en unes eleccions generals. El PSOE obté 25 diputats i només s'imposa a Sevilla. Izquierda Unida obté representació

Joan Serra
1 min

BarcelonaEl PP ha obtingut una victòria històrica a Andalusia. Per primera vegada en unes eleccions generals, els populars han aconseguit convertir-se en la força més votada, un triomf que perfila també un possible tomb en les autonòmiques del març. Amb 33 dels 60 diputats que s'escollien –un menys que en els comicis de fa 4 anys per la pèrdua de població a Cadis–, el PP ha millorat els 25 escons aconseguits el 2008. L'escenari ha fet un gir total. El PSOE havia sumat 36 diputats en les darreres generals i ara només s'ha quedat amb 25. Izquierda Unida ha aprofitat la desfeta socialista per esgarrapar representació (2 diputats).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE només ha estat capaç de conservar Sevilla, una circumscripció en la qual el cap de llista era Alfonso Guerra, que no ha perdut cap eleccions. Els socialistes han sumat un 42% dels vots, suports que es tradueixen en 6 escons. El PP ha obtingut un 38% dels sufragis, que li donen 5 escons. Cadis també ha caigut a mans del PP. Amb l'expresident de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves com a cap de cartell, el PSOE només ha obtingut 3 escons (el 2008 en va aconseguir 5) mentre que els populars han sumat 5 diputats.

stats