Política 28/08/2012

El PP apunta que el rescat tindrà condicions i recorda al Govern que no està en disposició de rebutjar-les

Els populars han donat suport a la decisió de la Generalitat i han reiterat el seu compromís amb l'autogovern de Catalunya

Acn
1 min
Santi Rodríguez, portaveu adjunt del PP al Parlament

BarcelonaEl portaveu adjunt del grup parlamentari popular, Santi Rodríguez, ha apuntat aquest dimarts que el Fons de Liquiditat Autonòmic al qual s'acollirà la Generalitat comportarà condicions "bàsicament econòmiques", que el Govern no podrà rebutjar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Quan algú ha de recórrer a demanar un préstec no té capacitat per posar condicions", ha explicat. Segons Rodríguez, es determinaran les condicions "que siguin", bàsicament "econòmiques", i la Generalitat les haurà de complir per rebre els 5.023 milions que necessita per resoldre els problemes de liquiditat. El portaveu popular ha donat suport a la decisió presa pel Govern i ha reiterat el compromís del PP amb l'autogovern de Catalunya.

"El Govern ha d'intentar resoldre els problemes de tresoreria i liquiditat", ha destacat Rodríguez, que ha negat la possibilitat que la Generalitat posi cap condició a l'hora de demanar el Fons de Liquiditat Autonòmic. Les condicions les posarà l'Estat i seran "bàsicament econòmiques".

Per Rodríguez, el fet que el govern espanyol posi a disposició de les autonomies aquesta injecció de liquiditat demostra el compromís de la Moncloa amb els governs autonòmics.

stats