Política 28/07/2019

Levy assegura que el PP no parlarà amb Sánchez si manté el "pacte de la vergonya" amb Bildu a Navarra

Cs reitera que "complirà amb la paraula donada" i no facilitarà un govern del PSOE a l'Estat

Agències
2 min
Levy (PP): "Emparar les víctimes de violència de gènere no és una qüestió d'ideologia"

Madrid / TarragonaLa vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha assegurat aquest diumenge que els populars no negociaran res amb Pedro Sánchez en les pròximes setmanes si el PSOE manté "el pacte de la vergonya" a Navarra i la socialista Maria Chivite és presidenta d'aquesta comunitat amb l'abstenció de Bildu. En declaracions als mitjans després de l'entrega de premis del 37è Trofeu Sant Llorenç a Madrid, Levy ha assegurat que el PP "no anirà enlloc" amb un PSOE capaç de pactar amb Bildu, i ha subratllat que no reconeix en Sánchez el "PSOE històric que ha anat de la mà del PP per construir la democràcia i l'Estat constitucional ".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes declaracions que arriben després que la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, expliqués dissabte que el president espanyol en funcions trucaria en els pròxims dies al PP, Cs i Unides Podem per "explorar altres vies" per desbloquejar la investidura al setembre. Levy ha lamentat que Sánchez "arrasi" amb el constitucionalisme i la convivència i li ha recordat que "d'aquests pactes territorials depèn el futur d'Espanya". "El PSOE ara mateix i amb aquests acords no té res a veure amb el PP per al futur d'Espanya", ha insistit la responsable d'estudis del PP.

"No val tot en política perquè Sánchez sigui president del govern", ha remarcat la responsable popular. "I no val que un partit que es fa dir constitucionalista vagi de bracet amb aquells que han volat els fonaments de la Constitució", ha postil·lat. Levy ha incidit que el pacte "ignominiós" de Sánchez a Navarra "posa el final a una trajectòria democràtica" i ha recordat que aquest acord situa Bildu com a soci preferent dels socialistes navarresos.

"Sánchez pot intentar ser president, però no destruir Espanya. És clar que més Sánchez és menys Espanya", ha afegit. També ha retret a Sánchez "que s'agafi vacances a l'agost" després del "disbarat" que ha deixat aquesta setmana a la sessió d'investidura, "desqualificant membres de Podem i ara intentant-nos colar per darrere el pacte del partit amb Bildu".

I si el PP està lluny de facilitar la investidura de Sánchez, la portaveu de Cs al Parlament i candidata a presidenta de la Generalitat, Lorena Roldán, ha insistit aquest mateix diumenge que la seva formació "complirà amb la paraula donada" i no permetrà un govern del PSOE a l'Estat. En declaracions als mitjans a Tarragona, ha rebutjat investir Sánchez, "que prefereix pactar amb nacionalistes i populistes", ha dit. Roldán ha recordat que Cs es va presentar a les eleccions deixant clar que no pactaria amb Sánchez i que va passar de 32 a 57 diputats a la cambra baixa espanyola. "Aquells 4,2 milions d'espanyols sabien perfectament on aniria a parar el seu vot", ha subratllat.

stats