Política 15/04/2015

El PP insisteix a vincular sobiranisme amb jihadisme: "Tenen un problema d'amistats perilloses per la causa"

"El PP no vincula el jihadisme i l'independentisme, ho han fet vostès", etziba el diputat Pere Calbó, que ha tornat a acusar CDC de fer el joc a l'integrisme islàmic

M. Colomer
1 min
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en una imatge d'arxiu /ACN

BarcelonaEl xoc institucional entre l'Estat i la Generalitat a tomb de les acusacions del ministre de l'interior, Jorge Fernández Díaz, no només no remet, sinó que continua tenint un lloc privilegiat en l'agenda política catalana. Aquest dimecres ha alimentat de nou el debat el diputat del PP al Parlament Pere Calbó, que ha acusat el Govern i, per extensió, tot el sobiranisme d'actuar de manera imprudent per sumar adhesions a la causa sobiranista. "Vostès tenen un problema d'amistats perilloses per la causa", ha etzibat Calbó, que ha acusat el Govern d'haver "vinculat" independentisme i jihadisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PP no vincula el jihadisme i l'independentisme, ho fan vostès", ha asseverat el diputat popular durant la sessió de control al Govern al ple del Parlament. I encara ha anat més enllà i ha assegurat que CiU va incloure en les seves llistes del 2012 a integristes islamistes vinculats a Nous Catalans.

Espadaler repta el PP a denunciar-ho

El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha advertit al PP que la lluita antijihadista és una qüestió "prou seriosa" com per no fer-la entrar en el terreny de la batussa política, com fa el PP. "No es poden criminalitzar col·lectius concrets", ha advertit Espadaler, que ha reptat el PP a portar als jutjats si té cap indici per assenyalar algun suposat col·laborador de l'islamisme radical. "No és de rebut vincular com han fet vostès jihadisme amb moviment independentista", ha afegit, menys encara davant un moviment de tall cívic, pacífic i democràtic. Perquè pel conseller, si el PP "no té altres maneres" de combatre l'independentisme "que s'ho facin mira".

stats