Política 11/01/2016

Génova considera Puigdemont "l'hereu de la dinastia de Mas i Pujol"

Alerta que incomplir la llei pot arribar a tenir conseqüències penals

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La reunió del comitè de direcció del PP presidit per Mariano Rajoy aquest dilluns / EFE

MadridGénova ja ha iniciat, des del minut u, la campanya de desprestigi contra el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que posa al mateix calaix que Artur Mas. L'acord a Catalunya carrega de nou d'arguments Mariano Rajoy per forjar una gran coalició a l'Estat, i el PP assegura que el nou Govern és un "desastre majúscul" i ha qualificat el ja exalcalde de Girona "d'independentista radical" i "hereu de la dinastia de Mas i de Pujol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, s'ha aferrat en roda de premsa des de Génova després de la reunió del comitè de direcció del PP, presidit per Rajoy, als mateixos arguments que diumenge va esgrimir la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, sobre un tuit de Puigdemont en què assegurava que "Els invasors seran foragitats de Catalunya", parafrasejant Carles Rahola, assassinat pel règim franquista. "A aquests presumptes invasors serà a qui s'haurà de dirigir per a temes com la creació d'una Hisenda catalana", ha dit.

Per a Casado, "només hi ha una cosa més greu que governar contra la legalitat, i és governar contra la realitat". "Una realitat en què una deriva suïcida no solucionarà els problemes dels espanyols. Perquè és una realitat que Rajoy segueix al capdavant del govern [espanyol] i que ahir va enviar un missatge de tranquil·litat: no en deixarà passar ni una als separatistes", ha afegit.

El paper del TC

Per frenar el full de ruta cap a la independència, el PP assegura que n'hi ha prou amb la reforma del Tribunal Constitucional, que converteix la institució en una cort penal per frenar el procés. "En el moment que s'incompleixin les resolucions –sobre la sentència en contra de la resolució de ruptura del Parlament aprovada el 9-N de l'any passat–, el TC ja té el seus propis efectes executius", ha defensat.

Preguntat sobre la possibilitat que el govern espanyol en funcions apliqui l'article 155 de la Constitució, que contempla la suspensió de l'autonomia de Catalunya, ha insistit –per si no havia quedat clar– que "la reforma del TC ja permet que les resolucions que emanin d'ell tinguin una efectivitat". "Qualsevol càrrec públic en contra de la resolució tindrà conseqüències administratives i fins i tot penals", ha afegit.

stats