FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 28/12/2011

El PP posa més pressió al Govern per pactar els pressupostos

Presenta una esmena a la totalitat a la llei d'acompanyament perquè considera que penalitza les classes mitjanes amb la pujada d'impostos. Tot i això, insisteix que està disposat a negociar els comptes del 2012

Sara González
2 min

BarcelonaEl PP vol pressionar el Govern perquè es decanti per un soci preferent, almenys, en matèria econòmica. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat aquest dimecres que d'entrada presentaran una esmena a la totalitat "preventiva" de la llei d'acompanyament dels pressupostos. Argumenta que el Govern preveu un increment impositiu que penalitzarà les classes mitjanes i els sectors productius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha fixat les línies vermelles en el tiquet moderador, la taxa turística i l'increment d'alguns impostos. Sobre el tiquet moderador ha alertat que "trenca l'accés universal" a la sanitat i ha exigit que se n'excloguin almenys col·lectius com els malalts crònics. I pel que fa a la taxa turística, Camacho ha advertit que penalitza i afecta la competitivitat del sector turístic català perquè no hi ha una taxa similar en cap altra autonomia.

Tot i això, la líder del PP ha subratllat que el seu partit seguirà tenint una actitud "responsable" i ha assegurat que "hi ha marge" per seguir negociant els pressupostos. La dirigent popular ha precisat que abans de negociar els pressupostos, que es poden esmenar totalment fins al 16 de gener, es modifiqui la llei d'acompanyament.

Prou activitat diplomàtica pròpia

Sánchez-Camacho ha argumentat que la Generalitat "només" recaptaria amb aquestes taxes 276 milions, que no representa ni l'1% del pressupost. "No es pot tornar a la política fàcil del tripartit apujant impostos i contenint despesa", ha dit Camacho, que ha recomanat pal·liar-ho ajustant encara més la despesa "supèrflua". I ha posat especial èmfasi en la supressió de qualsevol activitat diplomàtica internacional pròpia de Catalunya. La presidenta dels populars catalans ha celebrat el tancament de la delegació de Buenos Aires, si bé encara l'ha considerat "insuficient", i ha demanat que s'abandoni definitivament la tasca diplomàtica que "correspon a l'Estat".

stats