Política 06/02/2017

El PP vol saber qui va filtrar la identitat dels nens de la família de Balaguer contrària a la immersió

La diputada Marisa Xandri demana obrir un expedient informatiu i denuncia "assetjament" contra la família

1 min
Escola Gaspar de Portolà de Balaguer

La diputada del Grup Parlamentari Popular, Marisa Xandri, ha presentat una proposta de resolució al Parlament instant el Govern a obrir un expedient informatiu per "esclarir" qui va filtrar la identitat dels menors d'una família de Balaguer (Noguera) que havia demanat més classes en castellà a l'escola Gaspar de Portolà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars han assegurat que la família, que havia aconseguit el setembre del 2015 una sentència favorable del TSJC per cursar un 25% d'assignatures en castellà, va denunciar haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials" després de filtrar-se la identitat dels infants". Per aquest motiu, "van haver de canviar els menors de centre educatiu".

El PPC ha defensat en la seva proposta que "les administracions tenen l'obligació de protegir l'infant contra totes les formes de violència física o mental", i ha demanat "donar les instruccions necessàries perquè en el futur no es produeixin situacions similars que impedeixin clarament els principis de pluralisme, inclusió i cohesió social".

També ha exigit al departament d'Ensenyament "donar compliment a les sentències del TSJC", i ha recordat que "es tracta de la segona família que abandona l'escola després d'haver aconseguit una sentència del TSJC que obliga els centres a ampliar el nombre d'hores lectives en castellà".

stats