POLÍTICA
Política 06/11/2013

Preocupació al PSC per la determinació de Mas de fer la consulta tant sí com no

Els socialistes deixen clar que ells estan totalment en contra d'una consulta "que no sigui legal i acordada"

Ara / Efe
2 min
Rubalcaba i Navarro saluden Artur Mas al Palau / PERE VIRGILI

BarcelonaEl PSC ha mostrat aquest dimecres la seva "preocupació" per les paraules al Parlament del president de la Generalitat, Artur Mas, que ha insistit en la seva aposta de celebrar una consulta sobiranista fins i tot en el cas que l'Estat no l'autoritzés perquè, ha dit, "hi ha marcs legals" per fer-ho i "encara n'hi haurà més", en referència a la llei catalana de consultes no referendàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts socialistes consultades per EFE, l'afirmació de Mas durant la sessió de control al Parlament ha deixat "molt preocupat" el PSC i el seu líder, Pere Navarro. El partit, al final de la sessió matinal, ha publicat un missatge a Twitter i ha deixat clar que està "en contra d'una consulta que no sigui legal i acordada". Mas manté que la consulta "es farà", peti qui peti.

"A Rubalcaba no li va dir el mateix"

Segons els socialistes catalans, aquesta no és la posició que va exhibir Mas a la reunió a la Generalitat fa dues setmanes amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, acompanyat per Pere Navarro, en què el president, segons la versió dels socialistes, va assegurar que no impulsarà cap consulta fora de la legalitat. Ara bé, el cas és que Mas ha mantingut sempre que si l'Estat no la permet de forma acordada, es farà amb la llei pròpia de consultes, que s'aprovarà en els pròxims mesos, i per tant, dins la legalitat catalana.

Aquest dimecres el president català ha confiat que "les institucions de l'Estat en algun moment facilitaran que la voluntat democràtica del poble català pugui ser lliurement expressada de forma democràtica i pacífica".

"En cas que l'Estat no la volgués autoritzar ni acordar, encara tenim més marcs legals independentment de si hi ha acord o no amb l'Estat, i els marcs legals que hi pugui haver són els que cal utilitzar", ha puntualitzat Mas, en referència a la llei catalana de consultes.

stats