Política 07/05/2012

El president d'Extremadura, en català, a Trias: "Si tens collons, vine i m'ho dius a la cara"

José Antonio Monago replica irat a les declaracions de l'alcalde de Barcelona, que ha qualificat de "catàstrofe" l'AVE d'Extremadura

Ara
2 min

Barcelona"Si tens collons, vine i m'ho dius a la cara". Així, en català, almenys parcialment, ha respost el president d'Extremadura, el popular José Antonio Monago, a les declaracions de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que qualificava de "catàstrofe" el fet que el govern espanyol inverteixi diners públics en un AVE per a Extremadura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La polèmica arrenca d'una entrevista que van fer a Trias a Catalunya Informació aquest diumenge. A més de repassar l'actualitat municipal, l'alcalde es va queixar del fet que infraestructures que afecten, per exemple, el futur del port, estiguin aturades per falta d'inversió i, en canvi, l'Estat inverteixi diners públics a fer arribar l'AVE a Extremadura. "Que es gastin diners en coses que des del punt de vista cost-benefici són una catàstrofe... portar l'AVE a Extremadura és un desastre, Portugal ja ha dit que no pensa enllaçar-lo, i que jo tingui problemes perquè em facin una estació o el tema més important que té Barcelona, que és la sortida de les mercaderies del port...", va dir. I va concloure: "La gent no ho entén".

El president d'Extremadura ha respost indignat a aquestes paraules de Trias. "Li dic en català per si no m'entén, si tens collons [només el fragment "si tens collons" és en català] vine i m'ho dius a la cara". I ha recalcat que a Catalunya hi ha molts extremenys, s'ha queixat del desastre de la línia ferroviària que va de Madrid a Badajoz –"triga sis hores, no té aire condicionat, no té cafeteria, i l'agost passat li va caure el motor"– i ha qualificat Trias de "polític passat de moda".

stats