Política 17/07/2014

Els presidents de les quatre diputacions carreguen contra el "nyap" de la reforma local espanyola i reclamen "resistència activa"

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, demana "redefinir" la llei de governs locals catalana per fer front a la reforma del PP

Oriol March
1 min

BarcelonaEls quatre presidents de les diputacions catalanes han tornat a exhibir aquest dijous bel·ligerància contra la reforma local que impulsa el PP. "És un nyap", ha indicat el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, que ha considerat que la llei espanyola "capgira" tot el món municipal. "És un atac claríssim", ha apuntat el seu homòleg de Tarragona, Josep Poblet, que ha demanat "resistència activa" per fer front a la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un nyap tan gran que no s'aplicarà", ha aprofundit Esteve. Joan Giraut, president de la Diputació de Girona, ha volgut posar de manifest que només el 5,5% del deute espanyol correspon als ajuntaments. "Hem d’ensenyar a qui toqui que som gent que pren mesures a l’hora de plantejar millores en les administracions públiques", ha indicat Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, en referència a la capacitat legislativa catalana. "El gran problema de l'Estat no són els ajuntaments", ha insistit Giraut en una nova edició del cicle Alcaldes.eu, que compta amb la col·laboració del diari 'El Punt Avui'.

Sobre la legislació catalana sobre governs locals, Esteve ha dit que "no està ben indicat" el paper de les diputacions o vegueries i ha apuntat que s'ha de "redefinir" la llei que prepara el Parlament per "posar un mur" contra la reforma local espanyola.

stats