Política 08/10/2014

Rajoy a CiU: "Els pressupostos són bons per a Catalunya, no són cap càstig"

Retreu a CiU que, denunciant la manca d'inversió, és "molt difícil construir res"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha negat aquest dimecres que els pressupostos generals de l'Estat, que acaben de rebre llum verda a la Moncloa, siguin un "càstig" per a Catalunya, malgrat preveure per al 2015 el percentatge d'inversió dels últims 17 anys. Segons ha dit, són "bons" per als catalans ja que són positius per al conjunt de ciutadans de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit a la sessió de control al Congrés, a una pregunta del diputat de CiU Pere Macias. El portaveu adjunt dels nacionalistes a la cambra baixa li ha retret la "constant infrainversió" estatal, que és "injusta i ineficaç". Li ha preguntat si creu que són òptims aquests nivells tan baixos d'inversió, en contrast amb el pes de l'economia catalana en el conjunt de l'espanyola, en el moment polític actual.

Segons Macias, aquest comportament de l'executiu del PP és una "greu irresponsabilitat" i li ha recordat els missatges de premsa internacional influent, com el Financial Times, sobre les conseqüències econòmiques de no permetre la consulta.

A Rajoy aquestes paraules no li han agradat gens. Ha avisat al diputat de CiU que amb discurs "és molt difícil construir res". El president del govern espanyol ha insistit que els comptes per a l'any que ve són els millors de la legislatura i que seran els de la "consolidació" del creixement. Ha afirmat que Catalunya és la quarta comunitat pel que fa al volum d'inversió però que, a més, les previsions sobre menys atur i més afiliació a la Seguretat Social són bones per als catalans. Parlar de càstig, ha dit, és "profundament injust".

stats