Política 16/05/2019

Ortega Smith: "Ho he de confessar. Primo de Rivera és, per a mi, un dels grans homes de la història d'Espanya"

'La Marea' publica un vídeo en què el número 2 de Vox lloava Primo de Rivera en un sopar al novembre

Ara
2 min
Ortega Smith: "Ho he de confessar. Primo de Rivera és, per a mi, un dels grans homes de la història d'Espanya"

BarcelonaNova entrega en la història de lloances de Javier Ortega Smith a José Antonio Primo de Rivera. En aquest cas, en format audiovisual i del novembre del 2018. "Us ho confesso –començava el número dos de Vox en un sopar del partit–, José Antonio Primo de Rivera és, per a mi, un dels grans homes de la història d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que ahir 'La Marea' publiqués un article de l'any 1986 en què el mateix Ortega Smith enaltia la doctrina falangista i la figura de Primo de Rivera, aquest dijous el digital difon un altre document audiovisual sobre la ideologia del dirigent de Vox. "Va ser un gran ideòleg polític que va saber donar resposta a les necessitats que se li requerien en aquell moment", va apuntar davant dels col·legues de formació. I va afegir: "Va enfrontar-se, com ho estem fent nosaltres ara, als enemics de la pàtria". "Uns enemics que –va matisar– van canviant de nom i formes, però que sempre són els mateixos: els que amenacen la unitat i la nostra llibertat".

Ortega Smith tenia tan sols 18 anys quan va escriure les ratlles en què lloava la Falange i advertia que aquesta seria "reconeguda pel poble espanyol fins a guanyar Espanya", però només fa escassos sis mesos d'aquestes declaracions. Per tant, quan ja formava part de la direcció del partit d'extrema dreta.

"Benvinguts siguin els temps difícils, perquè seran la depuració dels covards", va parafrasejar Ortega Smith, en referència a les paraules de Primo de Rivera, per dirigir-se als assistents i afirmar: "Avui dia aquestes paraules poden portar-se a la seva màxima expressió".

En aquest sentit, el secretari d'organització de Vox va lamentar que la "covardia impera en totes les institucions" i que, fins i tot, la "traïció a Espanya està institucionalitzada". "Les paraules honor, lleialtat i servei són quasi una excepció", va etzibar.

En els vídeos, Ortega Smith agraeix a José Antonio Primo de Rivera les seves reflexions i conclou: "Benvinguts siguin els temps difícils, ja que ens han donat l'oportunitat de poder rememorar altres èpoques de la nostra història perquè avui puguem gaudir encara d'aquesta gran nació", en al·lusió l'estat espanyol.

A hores d'ara, encara no hi ha hagut cap mena de reacció per part de la formació d'ultradreta ni tampoc per part del mateix Ortega Smith.

stats