Política 30/05/2013

Els prínceps d'Astúries, esbroncats al Liceu

Felip i Letícia han assistit a una representació de 'L'Elisir d'Amore' de Donizetti

Ara
2 min

BarcelonaEl Gran Teatre del Liceu de Barcelona ha sigut l'escenari, aquest dijous, d'una situació insòlita. Els prínceps d'Astúries han sigut esbroncats de forma contundent a l'interior de la sala. La imatge de Felip i Letícia sent esbroncats no és habitual, però ho és encara menys el fet que hagi tingut lloc al Liceu, teatre burgès per excel·lència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els prínceps ja han sentit alguns xiulets quan han arribat al Gran Teatre. El públic que esperava a la Rambla s'ha dividit entre aplaudiments i xiulets. Però, paradoxalment, on l'esbroncada ha pujat de volum ha sigut a l'interior de la sala. Quan els prínceps han accedit a la llotja bona part del públic del teatre ha protagonitzat una molt sonora esbroncada. També n'hi ha hagut, d'aplaudiments, però la protesta ha sigut clarament més forta que no pas el suport. Tota una mala notícia per als que creuen que Felip és encara capaç de donar un nou aire a la monarquia, que superi les polèmiques del pare. El príncep no ha perdut el somriure en cap moment, però la seva dona no ha pogut evitar posar cara de circumstàncies, potser desconcertada per un fet no habitual i en absolut previsible en un ambient com el del Licei.

A la sala hi eren, a més dels prínceps, els consellers de Justícia i Cultura, Germà Gordó i Ferran Mascarell, respectivament; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el secretari d'estat de Cultura, José María Lassalle; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, i el president del Patronat del Gran Teatre del Liceu, Joaquim Molins.

Els prínceps d'Astúries i Girona eren aquest dijous al Liceu per assistir a la representació de l'òpera 'L'Elisir d'Amore', de Gaetano Donizetti, una versió amb direcció d'escena de Mario Gas i amb Daniele Callegari al capdavant de l'Orquestra Simfònica i Coro del teatre barceloní. Els principals protagonistes de l'obra, que el director d'escena situa en els primers anys del feixisme italià de Benito Mussolini, són el mexicà Rolando Villazón (Nemorino) i la polonesa Aleksandra Kurzak (Adina).

stats