Política 26/12/2017

13 professors de Sant Andreu de la Barca, citats a declarar per les queixes de famílies de guàrdies civils

Hauran de respondre a les preguntes de la policia perquè la fiscalia es planteja presentar una querella per delictes d'odi arran d'alguns comentaris posteriors a l'1-O

Europa Press
2 min
Una parella de guàrdies civils, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa fiscalia de delictes d'odi de Barcelona ha citat a declarar el director i 12 professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca per uns comentaris sobre les càrregues policials de l'1 d'octubre que haurien violentat alumnes del centre que són fills d'agents de la Guàrdia Civil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons els denunciants, uns dies després de l'1-O es va fer un acte sobre la pau a l'institut en què alguns professors van fer referència a les càrregues de la Guàrdia Civil durant el referèndum, cosa que va fer que els fills de membres d'aquest cos que són alumnes del centre se sentissin discriminats o assenyalats. La Guàrdia Civil té la caserna central de Catalunya a Sant Andreu, de manera que moltes famílies de l'institut armat viuen al poble.

Segons han informat a Europa Press fonts judicials, està previst que sigui la mateixa Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, qui els prengui declaració els dies 4, 5, 8 i 10 de gener per determinar si van poder cometre delictes d'odi. Si fos així, la fiscalia presentaria després una denúncia o querella davant el jutjat.

Després de les càrregues de l'1-O alguns alumnes van queixar-se dels comentaris d'alguns professors i un total de 18 famílies van expressar el seu malestar a l'Ajuntament. L'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va convocar una reunió el 9 d'octubre amb la direcció dels serveis territorials de la conselleria d'Ensenyament al Baix Llobregat i les famílies que s'havien queixat. De fet, la reunió es va convocar després que alguns altres estudiants manifestessin el seu suport als alumnes que presumptament havien rebut els comentaris.

A les parets del centre s'hi van trobar pintades en defensa de la Guàrdia Civil i proclames de "Stop adoctrinament".

El centre ja va mostrar el seu rebuig als comentaris amb un comunicat a la seva pàgina web, on reitera "el més profund rebuig a algunes de les informacions publicades els últims dies en alguns mitjans de comunicació que qüestionen la pràctica professional dels docents del centre: la convivència al centre sempre ha estat garantida", deia el claustre de professors.

stats