Política 26/07/2013

El govern balear prohibeix penjar llaços amb la senyera en edificis públics

L'executiu de Bauzá aprova la llei de símbols, que preveu multes de fins a 10.000 euros per a qui se salti la normativa

ARA Balears
1 min

PalmaEl govern de José Ramón Bauzá ha aprovat aquest divendres la llei de símbols de les Illes Balears, que prohibeix penjar llaços amb la senyera sense autorització prèvia en edificis de l'administració, incloent-hi escoles i instituts tant públics com concertats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha admès aquest migdia el vicepresident balear, Antonio Gómez, la llei sí que permetrà penjar llaços amb la bandera espanyola, la de les Illes Balears o l'europea, perquè són "oficials", segons ha precisat Gómez. Així, aquestes es podran fer servir sense autorització prèvia i no implicaran cap tipus de sanció.

Els llaços amb les quatre barres se solen penjar per defensar l'ús i la preservació de la llengua catalana.

La llei, que encara s'ha de ratificar al Parlament, on el PP té majoria absoluta, preveu multes d'entre 5.000 i 10.000 euros per a qui col·loqui un llaç amb un símbol no oficial sense permís i, en cas que no se'n pugui identificar l'autor, també marca sancions d'entre 2.000 i 5.000 euros per al responsable del centre que no el tregui quan se l'hi ordeni.

Amb l'aprovació de la llei, a més, qui vulgui fer servir les banderes balear, espanyola o europea en logotips o escuts, també haurà de demanar una autorització.

stats