Política 20/01/2014

El PSC aparta cautelarment de la direcció el crític Fabián Mohedano

La resolució del consell de garanties del PSC argumenta un comportament greu del dirigent suspès, que pertany al corrent intern Avancem, per haver promogut la candidatura 'Junts a Europa' i per haver assistit a un acte d'ERC

Sara González
2 min
Fabian Mohedano defensa que la reforma horària per acostar-nos  al rellotge europeu hauria de ser una estructura d'estat.

BarcelonaLa comissió de garanties del PSC ha decidit aquest dilluns suspendre cautelarment el dirigent crític Fabián Mohedano com a membre de la direcció i del consell nacional del partit, segons han explicat a l'ARA fonts socialistes. La comissió de garanties del PSC argumenta que Mohedano –que forma part del corrent crític Avancem– va participar en la presentació del manifest 'Junts per Europa' i en un acte d'ERC al Fòrum de Barcelona el 14 de desembre, detonant del conflicte amb la cúpula del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons es desprèn de la resolució del consell de garanties a la qual ha tingut accés l'ARA, consideren que el manifest 'Junts per Europa', que instava a una candidatura conjunta del catalanisme polític a l'Eurocambra, "va servir uns interessos polítics força clars, tal com es desprèn de la documentació gràfica aportada juntament amb l'escrit que va donar inici al present expedient, uns interessos que són contradictoris amb els que postula el PSC i que són clarament contraris a la posició política marcada pels màxims òrgans de direcció del partit".

A més, retreuen que Mohedano "ha vingut marcant, de manera reiterada i a través de les xarxes socials, un posicionament personal i ideològic força distant de les tesis defensades pels òrgans de govern del partit".

S'avança als díscols

El cas de Mohedano s'avança per tant al dels tres diputats crítics que dijous passat, al Parlament, van desobeir les ordres de Pere Navarro i van votar a favor de demanar a Madrid el traspàs de la competència per poder convocar un referèndum. Aquest dilluns mateix, precisament, la direcció del PSC ha traslladat a la comissió de garanties el cas dels diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura perquè analitzi si la seva indisciplina és motiu suficient per expulsar-los del grup parlamentari.

stats