Política 17/04/2013

El PSC de Barcelona estudiarà una fórmula de primàries equivalent a les dues voltes però en un sol dia

"Les primàries a dues voltes clàssiques tenen "complicacions logístiques, econòmiques i de capacitat de mantenir la tensió", assegura Carles Martí, primer secretari de la federació barcelonina dels socialistes

Sara González
2 min

BarcelonaEl primer secretari de la federació del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha explicat que la comissió redactora del reglament de primàries estudiarà una fórmula per escollir candidat a les municipals del 2015 a través d'una fórmula de primàries a doble volta en un sol dia. Martí ha explicat que és probable que s'acabin fent les dues voltes separades temporalment, tal com recull el reglament dels socialistes a nivell nacional, però que es vol comptar amb altres mecanismes similars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que, segons ha explicat Martí, les primàries a dues voltes clàssiques tenen "complicacions logístiques, econòmiques i de capacitat de mantenir la tensió". Per aquest motiu, la comissió analitzarà una fórmula en què els votants podrien triar un ordre de preferència de candidats. Es tractaria d'aconseguir amb una sola votació l'efecte de jerarquització que es produeix en el sistema clàssic de dues voltes, en què els dos candidats més votats a la primera volta són els que es disputen la candidatura en una segona ronda.

La comissió que elabora el reglament, coordinada pel secretari d'Acció Electoral de la federació, Albert Aixalà, també s'encarregarà d'analitzar altres experiències internacionals de primàries, com ara la dels socialistes a França o Itàlia.

A les primàries de Barcelona hi podran participar tots els ciutadans de més de 16 anys que visquin a Barcelona, tot pagant al voltant d'un euro i signant una declaració. Martí ha destacat que el reglament de la federació tindrà un calendari més detallat que el del PSC a nivell nacional perquè ja se sap del cert que les eleccions municipals seran l'any 2015. De fet, ha dit, el gener de l'any que ve el partit ja estarà en condicions d'anunciar quan es convocaran les primàries.

stats