Política 09/04/2018

El PSC recorda el primer any sense Chacón: "Catalunya i Espanya estaríem millor amb ella"

Els socialistes posen el nom de l'exministra de Defensa a la sala de premsa de la seva seu

Marc Toro
2 min
Homenatge que el PSC ha fet aquest dilluns a la seu del partit en el primer aniversari de la mort de Carme Chacón, amb Miquel Iceta i familiars de la dirigent i exministra socialista

BarcelonaAquest dilluns fa exactament un any que la política catalana i espanyola es va tenyir de dol amb la mort de la dirigent socialista Carme Chacón, que patia una cardiopatia congènita. Qui va ser la primera ministra de Defensa, que va traspassar als 46 anys, deixava un buit al PSC i el PSOE, dos partits en què és considerada un referent. "Catalunya i Espanya, el PSC i el PSOE, estaríem millor amb ella", ha afirmat Miquel Iceta en un petit acte de record a la seu dels socialistes catalans. El partit ha decidit posar el nom de Chacón a la sala de premsa del recentment estrenat edifici del carrer Pallars de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules d'Iceta refermaven les ja expressades poc abans pel diputat José Zaragoza, en declaracions a RAC1. "Amb Carme Chacón, ara estaríem millor a Catalunya i a Espanya", ha dit l'ex secretari d'organització del PSC, amb qui Chacón mantenia una amistat personal. Iceta ha afegit que, hagués sigut quina hagués sigut la història catalana i espanyola, les opinions i punts de vista de l'exministra haurien sigut importants per tenir-les en compte. I això tot i les "discrepàncies" que la dirigent havia arribat a mantenir amb el PSC, ha reconegut Iceta.

El bateig de la sala de premsa amb el nom de Carme Chacón Piqueras era un "deure de memòria", ha explicat el líder del PSC, i ha anunciat que el partit també està preparant un llibre amb escrits, conferències, articles i aportacions diverses de la dirigent, que el 2008 va aconseguir els millors resultats del PSC en unes eleccions generals. Perquè el seu compromís acadèmic també sigui recordat, el partit està treballant perquè algunes beques per a estudiants portin el seu nom.

Al costat d'Iceta, la mare de Chacón, Esther Piqueras, ha expressat el seu desig que continuï la "lluita" de la seva filla per fer realitat una "societat més justa" en què totes les persones tinguin "una vida digna". "El PSC va ocupar un lloc important a la vida de la Carme [...]. Va ser una gran socialista de principi a fi", ha dit, i ha agraït al partit les accions en record a l'exministra. A l'acte hi han assistit altres familiars de Chacón i nombrosos dirigents del PSC.

stats