Política 03/12/2014

Iceta també farà una conferència

El primer secretari del PSC vol "allunyar-se" de Mas i Junqueras i "plantejar solucions" en un escenari "probable" d'eleccions anticipades

Acn
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha convocat una conferència per al proper dia 10 de desembre. Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, i el d'ERC, Oriol Junqueras, hagin fet la seva xerrada per marcar el full de ruta que volen, i que el líder d'ERC n'hagi anunciat una altra, ara és el cap visible dels socialistes qui vol fixar la seva posició per tal "d'allunyar-se" dels plantejaments de Mas i Junqueras i, en paraules de portaveu parlamentari, Maurici Lucena, "plantejar solucions als problemes dels ciutadans". El PSC, però, admet que la conferència s'emmarca inevitablement en "l'escenari més que probable d'eleccions anticipades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Museu Marítim és l'escenari escollit pels socialistes per fixar el seu full de ruta i, sobretot, la seva proposta preelectoral. Maurici Lucena ha confirmat aquest dimecres la cita de Miquel Iceta per a la setmana vinent i ha explicat que "s'ha d'inserir en un escenari amb alta probabilitat de que les eleccions s'anticipin".

Amb aquesta conferència, el líder del PSC "intentarà allunyar-se de la competició de Mas i Junqueras i d'aquest perfum electoral que tenyeix la política catalana" per tal de "proposar solucions concretes i precises als problemes que té la ciutadania catalana". Així, Iceta preveu parlar de la "reformulació de la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya", però també "de les solucions per a la crisi, dels pressupostos i de la recuperació econòmica".

Segons Lucena, el PSC pretén d'aquesta manera "allunyar-se de la cursa electoralista que ara mateix recorren Mas i Junqueras" i plantejar "per contrast solucions als problemes més importants que ara preocupen o haurien de preocupar als ciutadans de Catalunya".

stats