Política 20/01/2014

La direcció del PSC denuncia els tres diputats crítics davant d'una comissió interna

La comissió de garanties del partit es reunirà aquest dilluns a la tarda per començar a estudiar les mesures disciplinàries que cal prendre

Ara
1 min
Els crítics es resignen  que Navarro els faci fora Chacón votarà avui el calendari de primàries

BarcelonaEl secretari d'organització del PSC, Esteve Terradas, i el portaveu del grup parlamentari socialista, Maurici Lucena, han traslladat aquest dilluns a la comissió de garanties del partit el comportament dels tres diputats crítics que dijous passat van votar a favor del referèndum al Parlament, trencant així la disciplina de vot. Terradas i Lucena al·leguen que Joan Ignasi Elena, Marina Geli i Núria Ventura van vulnerar l'acord del consell nacional del partit, del 17 de novembre passat, en què, amb el suport del 84% dels seus membres, es posicionava en contra de la petició de traspàs de les competències per poder convocar un referèndum sobiranista a Catalunya. Fonts socialistes han explicat a l'ARA que la comissió de garanties es començarà a reunir aquest mateix dilluns a la tarda per analitzar les possibles mesures disciplinàries que cal prendre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el PSC recorda que el codi ètic del partit estableix que les decisions s’han de basar en un debat previ en què tenen cabuda totes les idees, però que, una vegada adoptada una decisió democràticament en el si dels òrgans del partit, aquesta ha de ser respectada per tothom. La comissió de garanties té entre les seves funcions la de preservar el compliment dels estatuts, del codi ètic i dels reglaments del partit. Els fets s’han posat en el seu coneixement per tal que, prèvia incoació del corresponent expedient, resolgui d’acord a les previsions contingudes en el reglament de funcionament d’aquesta comissió.

stats