EL DEBAT SOCIALISTA
Política 10/05/2016

El PSC empeny perquè la llista de Batet per al 26-J sigui continuista

Sara González
2 min
Meritxell Batet serà ratificada com a candidata pel consell nacional del PSC dissabte.

BarcelonaLa candidata in pectore del PSC per a les eleccions del 26-J, Meritxell Batet, té cinc dies per resoldre el sudoku de la llista. Ara per ara, l’aposta de la direcció del partit és fer una llista continuista, un criteri amb el qual voldria evitar una batalla interna com la que va haver de gestionar Carme Chacón quan Pere Navarro es va quedar fora de la candidatura. A l’espera de les propostes de noms que aquesta setmana faran les federacions i de la reunió que divendres tindrà el partit per acabar de confeccionar la llista, la candidata socialista ja ha començat a dissenyar la seva cursa electoral. Arrencarà aquest mateix dijous amb un acte a Barcelona en el qual el líder del PSOE, Pedro Sánchez, donarà suport a la que fins ara ha sigut la seva número dos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts coneixedores de la situació, les federacions tornaran a escollir els mateixos candidats a les llistes, tot i que caldrà veure si la del Vallès Occidental proposarà de nou Pere Navarro i si Batet acaba portant o no algú de la seva confiança. Es dóna per fet, però, que Carles Martí tornarà a ser el cap de llista al Senat i que Germán Rodríguez -home de confiança de Chacón- i José Zaragoza també hi seran. Des que va quedar clar que Batet seria la candidata, Navarro, que es va posar a disposició del partit i que va evidenciar el seu enuig amb Chacón, no ha tornat a aixecar la veu. Caldrà veure si aquesta vegada fa moviments per anar en un lloc més amunt del sis, que va rebutjar a la llista del 20-D perquè considerava que no era just per a un ex primer secretari, i que Maurici Lucena deixa ara vacant.

El cap de campanya serà Gabriel Colomé, exdirector del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) i expresident del grup del PSC a l’Ajuntament de Barcelona. A les seves mans hi ha l’estratègia per remuntar els pitjors resultats en unes generals.

stats